MLITEK Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 można też tak, ale można wpiąć też tą wtyczkę w którykolwiek kanał pozostawiając sygnał pusty. Ja w swoim DLG gdzie mam 4 serwa i variometr wpięty w to gniazdo, zrobiłem tak, że ubec podłączyłem równolegle do jednego kanału z sevem i też działa.
d2f Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Równolegle z serwem jest łatwiej, bo na odbiorniku masz zaznaczone gdzie plus a gdzie minus. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
przemekp Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jako, że to był pierwszy własnoręcznie zrobiony projekt, wiadomo nie wyszło wszystko idealnie. Największy problem to waga, a w szczególności ciężki tył, po odchudzeniu (wyciąłem dziury w usterzeniu, zmniejszyłem wymiary zawiasów) wyszło 200g z wyważeniem. Czyli chyba dużo jak na ten model. Na przyszłość zmniejszył bym przekrój rurki kadłuba, oraz nie malował bym usterzenia. Było minęło. Na przyszłość wyciągnę wnioski. Czekam teraz na lepszą pogodę by zrobić oblot. Teraz pytanie czy 200g w przypadku MiMi to nie za dużo??
przemekp Opublikowano 3 Marca 2019 Autor Opublikowano 3 Marca 2019 Witam, oblot zrobiony, wyszło nawet nie najgorzej. Przymierzam się do odchudzenia modelu, to znaczy: - minimalnie wydłużę kadłub by za pomocą serw oraz pakietu wyważyć model - zmiana sterowania usterzeniem za pomocą cięgien ze sznurków Zobaczymy co wyjdzie https://www.youtube.com/watch?v=jaIYz4UEy-4&feature=youtu.be
young Opublikowano 10 Marca 2019 Opublikowano 10 Marca 2019 Cześć Przemek , wyszło całkiem fajnie na tym filmiku. Zmorą tego modelu jest właśnie jak się robi pierwszy raz ciężki tył. Ja go robiłem 2 lata temu i też tył wyszedł ciężko! Ale ogólnie modelki fajny i mocny
miro-er1 Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 200g to duzo, APOGEE w tym samym rozmiarze wychodzi lżej i tez jest mocny. z wydlużeniem przodu kadłuba to dobry pomysł, ja w swoim APOGEE tez wydłuzyłem troszke i wywazał sie samym pakietem . do lotu wazyl cos koło 150g . juz dobrze nie pamietam bo sprzedałem go.
Rekomendowane odpowiedzi