dimmus Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Pytanie może banalne, bo wiadomo że na propsaver, ale... Kupuję nowe śmigło z sześciokątem odlanym w osi (mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi). Śmigło oczywiście wcześniej wyważone. Wszystko działa całkiem dobrze do puki latam w miarę spokojnie. Jak przy większej prędkości gwałtownie zmienię kierunek, to śmigło spada z propsa. Im więcej razy spadło, tym łatwiej jest je wytrącić. Kolega stosuje tuleję, która jest zamocowana na propsie silnika, a zewnętrznie ma fi7. Wtedy śmigła są rozwiercane do fi7 i tak mocowane. Na innym forum znalazłem osobę, która wykonała dla mnie 10 takich tulejek, ale detal jest kłopotliwy w toczeniu i 4 tulejki w ogóle się nie nadawały, reszta od biedy może być, ale też idealnie nie jest. Idąc dalej okazało się, że mój emax ma propsa 5,4mm, a axi ma 5,5mm. Stąd moje pytanie jak pozostali radzą sobie z mocowaniem śmigieł. Czy też stosujecie tulejki, ewentualnie skąd je brać? Lub jakie inne sposoby stosujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Mi jak spadały śmigła to po prostu mocniej naciągałem gumkę/gumki. Stosuję takie zwykłe recepturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ja mam np tak. I nie narzekam. Wygina się wtedy kiedy musi Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 U mnie takie Po kilku spadnieciach śmigła wyglądają tak Dlatego tak rozwiercam na fi7 Te w które trzeba redukcję wsadzić wklejam na CA plastikową tulej i rozwiercam Do tego na props silnika idzie tulejka I działa to tak jak powinno. Problemem są jak już pisałem w pierwszym poście te tulejki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp350D Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Jeśli model ma być lekki poniżej 80g przy rozpiętości 800-900mm to PT9x3i lub PT9x2,8i na piaście zintegrowanej z 10-12g silnikiem. Śmigło zapięte na gumkę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi