sebka34 Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Ps Sebastian - istna "dolina kwarcowa" ! Czyli rozumiem Andrzeju że z tych kwarcy nie wybierze się żadnej pary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Tego nie powiedziałem - chodziło mi o imponującą ilość tego dobra !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Ano jakoś tak mi zostało tego trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 JAK I U MNIE .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-z Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 z tych kwarcy nie wybierze się żadnej pary. Jest taka para: ale pozostaje kwestia "obowiązku" posiadania TF tego samego producenta co transmiter... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-z Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Cześć ! Po krótkiej przerwie zabrałem się do pracy (przy łódce). Zakochałem się w laminowaniu od pierwszego wejrzenia. Do perfekcji i wprawy jeszcze daleko, ale mam gdzie ćwiczyć Pierwsze próby: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Powoli i systematycznie ale do przodu !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Wczoraj byłem u siebie na chraściech Rzeczach używanych z Niemiec mieli model holownika dość duży około 100cm. Nawet w dobrym stanie , kadłub był plastikowy. Nie zrobiłem foty za dużo ludzi było. Chciał za niego 300zł. Opisz na jakiej żywicy jaka szmata jak laminujesz krok po kroku , Jake czynności przewidujesz naprzód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-z Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Obecny Laminuję na wyczucie. Maluję pędzelkiem balsę, czekam chwilkę, nakładam tkaninę, maluję ją pędzelkiem tak, aby całkowicie przesiąkła i przylegała. Czekam aż wyschnie i szlifuję. Nie maluję powtórnie żeby nie zrobiło się za grubo. Niestety kupiłem chyba klej epoksydowy zamiast żywicy i jak dla mnie masa jest trochę zbyt gęsta i zbyt szybko schnie. Dziś przeszlifowałem pokład. Bałem się trochę, ale efekt mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Parę dni temu dostałem szlifierkę ręczną z Lidla i odważyłem się jej użyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Piękna robota pogratulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 To żywica ale 10 min. Dobra do wklejania i łączenia. Raczej słaba do laminowania. Ale do reszty zastosowań polecam. Pozdrawiam, Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-z Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Do kadłuba w takim razie kupię dłużej schnącą. Jeśli chodzi o przyszłość i kolejność, to chcę teraz położyć bejcę na górny pokład, a na bejcę jakiś półmatowy bezbarwny lakier. Później pomalować resztę nadbudówki na biało (nie wiem czym i na jaki biały...). Zastanawiam się też nad ecru. Wstawić okienka z szybkami. Odstawić na parapet Zająć się kadłubem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-z Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Nie pokazywałem Wam jeszcze "lewej strony" nadbudówki. oto ona: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Michał do laminowania Epidian 52 a co do kolorów rzecz gustu tylko wszystkiego z umiarem. Ja osobiście proponował bym samochodowy lakier żadnych gotowych emalii w spray-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-z Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Ja osobiście proponował bym samochodowy Ale fajnie, bo bałem się przyznać że taki akryl chcę zastosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Tylko użyj podkładu np.motip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-z Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Zmiana planów. Najpierw pomaluję ściany nadbudówki, a jej pokład dopiero wtedy kiedy wybiorę fornir na pokład główny. Okleiłem więc pokład: I z małą obawą oderwałem główny pokład od kadłuba. Uff... Chyba koniec niszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-z Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Nadbudówka schnie, więc zabrałem się za drobne naprawy w kadłubie. Na początek ster i jego system mocowania. Trochę to wzmocniłem, bo ledwo się trzymało w całości. Chcę wszystko zalaminować dla pewności, a "tuleję steru przylutować do rozpórki" (przepraszam za słownictwo ) Przy okazji upewniłem się że ktoś kiedyś jednak dłubał przy rufie i doprawił łódce odwłok. Zostanie tak jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał-z Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Nadbudówka jest po dwóch malowaniach i przed trzecim szlifowaniem Szlifuję- maluję, szlifuję- maluję...... Zaczyna to jakoś wyglądać, ale przed kolejnym malowaniem będę musiał jeszcze parę drobnostek musnąć szpachlą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Powoli do przodu, ale efekt zaczyna być widoczny !! Powodzenia, podglądam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi