Ramzi87 Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 Hej z racji temperatur, i zostawienia samochodu na kilkanaście dni postoju rozładował się akumulator. Mam na wyposażeniu isdt 620 i redoxa alpha bodajże i tu rodzi się moje pytanie czy mogę ładowarką modelarską jedną lub druga naładować akumulator samochodowy? Jeśli tak to co ustawić w ładowarkach? Dzięki z góry
Grzesiek Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 Ja redoxa alfe zjaralem na 5A i akumulatorze samochodowym
oki188 Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 Wczoraj ładowałem Imaxem B6 ponad 6 godzin i się nie spaliła a aku się pięknie naładował. Nastawiasz na 5A a akumulator sam sobie pobierze ile będzie trzeba w moim wypadku wystartowało od 4A i z końcem spadało, poniżej 1A zakończyłem ładowanie.
mihu Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 Parametry jak pisał Rysh na programie Pb i nie powinno być problemów. Ja ładowałem imaxB6ac i nie dawał rady wyciągnąć więcej niż 5A. Szybko zeszło poniżej 4A. Po całej nocy było koło 0.5A i zielone oko centry. Pamietaj o odkręceniu korkow w aku jak są. Jak nie to zwróć uwagę na syczenie z aku. Jak jest coś w rodzaju rozpuszczania wapna to przesadzasz z prądem.
Ramzi87 Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Opublikowano 28 Lutego 2018 dzięki wielkie, myślę że ustawie go na 4A bo i tak ładować będę całą noc więc nie muszę przesadzać z prądem. Akumulator bezobsługowy więc tylko + + /-- . Dziękuje raz jeszcze
Rekomendowane odpowiedzi