Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się podzielić swoimi modami w Fancubie, pierwszy z nich to zamontowane zastrzały od skrzydeł a dokładnie od rurek do kadłuba z tego rozwiązania jestem bardzo zadowolony bo model zachowuje się o wiele lepiej w powietrzu niż przedtem jest jakby sztywniejszy, drug patent to taki, że przeciąłem na pół klapy i jedną część dokleiłem do lotek a drugą zostawiłem nadal jako klapy, które wg. mnie są zbędne w tym modelu i tu się trochę rozczarowałem bo spodziewałem się szybszej reakcji modelu na lotki, a wyszła kicha i model stracił na wyglądzie zwłaszcza klapy, ale w przyszłości coś z tym zrobię lub coś innego wykombinuję. Załączam fotki i pozdrawiam kombinatorów.

e67be788fdb648fdmed.jpg

4d0a30ed890b369dmed.jpg

c039681571174a5amed.jpg

1d88ba564e42c2a5m.jpg

5c0f6ba89643ca72med.jpg

bcd8d3624889f4fam.jpg

d6dbc7559f8587d1med.jpg

071417fe87dcaa98med.jpg

Opublikowano

No toś Bolo wsadził "KIJ W MROWISKO " i to płonący,dodam . Posypią się na Ciebie gromy i pierony, a i uważaj abyś czasami wieczorem kijem po gnyku nie dostał.  :)  :P  :P . I słusznie ,

Pierwszym będę Ja !!!

Przecież to kultowy styropian i nie uwierzę że te rurki pod skrzydłami coś dają ( oprócz wyglądu) oczywiście.

Za stwierdzenie że  ( klapy są zbędne w tym modelu ) zapewne stracisz zęby po spotkaniu z fanem FC. :)  :)  :P  :D

To oczywiście takie głupie żarciki , ale uwierz latanie w ekstremalnych warunkach  z wykorzystaniem klap czyni  zabawę FC o wiele bardziej fascynującą, Jak ci ktoś pokaże co dają klapy w tym akurat modelu , to uklękniesz i pójdziesz" do Canossy "

Serdecznie pozdrawiam i sądzę że jeszcze coś będę zmuszony napisać.

Opublikowano

Składałem taki model kumplowi ale nigdy by mi nie przyszło do głowy tak sprofanować ten kultowy styropian ;)
Model lata jak marzenie zachowuje się poprawnie. Skrzydła są mocne i sztywne, prędzej ,,kret je podgryzie,,

niż w locie ulegną się pod naporem powietrza.Jedynym mankamentem są galaretowate druty - ala podwozie,

No ale wolność Tomku w swoim domku , niech Ci służy jak najlepiej.

Opublikowano

Witam

Z racji że jestem świeżakiem w temacie, to powiem tak. FunCuba mam chyba od dwóch lat i klapy jak najbardziej są przydatne. Co do wzmocnienia skrzydeł zastrzałami to sam chcę je zrobić. Inni koledzy twierdzą że może i są nie potrzebne, ale  w tym roku włożyłem no niego pakiet 4S i w zimny dzień (ciekawe co będzie w lato) skrzydła przy sporej prędkości i nagłych skrętach gną się jak guma, i boję się że się złamą. Być może tak się nie stanie ale ugięcia są spore.

Opublikowano

.....śmigło mam 12x8 także przy fikołkach i gwałtownych nawrotach skrzydła próbowały się spotkać.

U mnie śmigło 13x6,5 i na 4S idzie jak burza więc też potwierdzam że skrzydła mogą się złożyć :-)

Opublikowano

Kilka lat temu dostałem fun cuba od żonki na gwiazdkę.

Ale od dawna model nie jest już używany , jest bezwypadkowy bo niesmacznie by wygladało jak bym uszkodził prezent od żony.

I tak sobie wisi na ścianie i nie mam dla niego zastosowania, nawet myślałem żeby go zaopatrzyć w kamerę i cos trochę po filmować.

Ale silnik mojego fun cuba ciągnie coś pod 3kg ,  pakiet 4s 2600mah ,ja raczej preferuje wściekanie się niż bujanie po niebie, a z tym silnikiem w każdej sytuacji zbiera sie jak poparzony, model ma 3x więcej ciągu niż sam waży , ale nie zauważyłem aby mi się skrzydło chciało składać

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety nie widzę fotek, ale co do samego usztywnienia skrzydeł to dobry pomysl. Przy dużych przeciazeniach te skrzydła lubią się wyginać. A przy mocnych wygięciach potrafią się zablokować lotki. Jednego funcuba przez to skasował mój kolega a drugiego ja (Ale na szczęście nie swojego ;) ).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.