safari28 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Pomalutku przyklejam szwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Wojtek, załamujesz mnie zawsze, jak zaglądam do twoich wątków, a szczególnie teraz, kiedy właśnie nie mam chwilowo czasu na hobby! Choć zapewne na razie pisać będę niewiele, to jednak pilnie śledzę wszystkie nowe tematy w "mini i mikro". Wielki szacun za to, że ci się chce bawić w makietowanie tak małych modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Jerzy dzięki taki urok małych modeli nie trzeba trzymać w garażu pod sufitem można odrobinę przyzdobić pokój Makietowanie weszło mi w krew nie wiem czy nie przerzucę się kiedyś na modele redukcyjne Co do imitacji szwów to chyba skończyłem teraz zastanawiam się jak ulepić podwozie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Pomalowałem model niestety to według mnie trochę nie najlepiej wyszło.Na papierze japońskim po pomalowaniu metalizerem widać różne niedokładności z folią nie ma porównania jestem trochę niezadowolony ale nic już nie da sie z tym zrobić Tak to mniej więcej wygląda tragedii nie ma ale d... nie urywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witam właśnie zamontowałem stateczniki oraz ich napęd. Nie było to takie łatwe sporo sie nagimnastykowałem,musiałem odkleić pionowy od kadłuba zbyt ciężko chodził nie polecam serw liniowych są one bardzo słabe i mało precyzyjne. Na szczęście się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Wojtek, na ostatnich fotkach ciężko jest oszacować wielkość delikwenta - wiemy, wiemy już, że to maluch z wcześniejszych fotek, ale moim skromnym zdaniem, zawsze warto rzucić gdzieś obok modelu (w widocznym miejscu) np. pudełko zapałek (którego wielkość jest wszystkim dobrze znana) bo wtedy oko nie dostaje oczopląsów, nie mogąc znaleźć skali odniesienia. Przynajmniej ja tak staram się robić, żeby nie narażać zainteresowanych na niepotrzebną gimnastykę gałek ocznych. Typowo używam pudełka zapałek, a przy małych detalach zapałki lub stosownego bilonu. Już prezentuje się bardzo dobrze, a z malowaniem pokrycia nie jest źle - szwy fajnie symulują, że to tkanina. Jaką masz aktualną wagę? Szóstka z plusem za to, że ci się chciało robić taką "upierdliwą" mechanikę sterowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam wiosna zawitała to i kupa roboty w ogrodzie mało czasu na lepienie. Coś drgnęło do przodu zmontowałem napęd lotek i nareszcie mogłem zamknąć górę Wszystko bardzo fajnie chodzi, model na obecną chwilę z całym wyposażeniem i śmigłem waży 82g Może się zmieszczę w magicznych 100g przynajmniej bardzo bym chciał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Jak znajdziesz lekkiego pilota, to się pewnie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Skoro ja się zmieściłem to Ty spokojnie dasz rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Witam jak się zmieszczę to jest szansa że ten dzwoneczek model uciągnie :)Miałem go w patyczaku 70g i na śmigle 3x2,5 szedł pionowo w góre. Dzisiaj oszkliłem kabinke i dołożyłem płoze ogonową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Witam dzisiaj zająłem się drzwiami trochę mi odbiło i zrobiłem otwierane fajnie przez nie widać co się w środku znajduje. ps 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Że Ci się chce . To teraz trzeba iść za ciosem i "wydłubać" Skarżyńskiego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 No właśnie nie chce mi się a skończyć trzeba z tąd różne niedociągnięcia i babole Jak bym tego gościa ulepił wtedy uważał bym siebie za modelarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Witam dzisiaj zabrałem się za podwozie zabrałem się również za laminowanie maski niesterty chyba żywica się zepsuła bo po 1,5 doby nie chce wyschnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Podwozia ciąg dalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Rozumiem, że amortyzacja na sprężynie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Jędrek sprężyny obowiązkowo Prace jeśli to tak można nazwac przy podwoziu dobiegły końca waga 7g Co jak co może w 105g się zamknę przewidziałem 120 nawet blisko strzeliłem. Zastanawiam się czy nie wymienić motorka na 10g resztą po oblocie się okaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Witam dzisiaj ulepiłem kolejne duperelki doszły też osłony silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Dzisiaj zająłem się kolejnymi pierdółkami oraz zabrałem się za nosek. Żywice szlak trafił nie wiedzieć czemu po 3 dniach nie wyschła :ph34r:mieszałem z utwardzaczem 1:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Dzisiaj ulepiłem takie pierdułki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi