Jarek1925 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Witam, Przeglądałem sporo stron odnośnie VAT i cła na zakupy z banggood, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, zamówiłem na banggoodzie Sky Surfera, forma wysyłki to "Paczka pocztowa ekonomiczna". Czy mogę się spodziewać naliczenia jakiś dodatkowych opłat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 raczej tak, 23%vat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 i cło i podatek? jeśli tylko vat to od całości zamówienia czy tylko towaru? przy zakupach z HK też tak jest? Chodzi o takie właśnie kity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Od tego co zapłaciles paypalem. Jesli zamawiasz w HK z globala to tez tak jest. Wszystko co spoza uni zamawiasz może wejść na cło i vat, a coś takiego dużego jak model raczej wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Jak będziesz miał szczęście to nie zapłacisz nic. Czasami malutkie paczuszki trafiał mi na cło, ostatnio przyszła ogromna deska ze USA i nie zapłaciłem ani grosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Czyli takie chybił trafił. Podzielę się informacją jak dotrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaszek Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 W lutym przyszedł do mnie SkySurfer z banggood. Cła i vat nie doliczyli, ale paczka przyszła uszkodzona i z WER WARSZAWA dostałem protokół z pieczątkami z WER i z UC opisujący paczkę(uszkodzenia) i jej zawartość, oraz różnicę w wadze deklarowanej wysyłki i zważonej w WER. W sumie brakowało piasty, śmigła snapów, popychaczy do lotek, kabelka Y, oraz uszkodzona była pokrywa do montowania kamery montowana zamiennie z kabiną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Raczej teraz już po zakupie myślę że do mnie też może przyjść uszkodzona, nagrać film z unboxingu i im wysłać (tzn do banggood) może coś dać? Damiaszek, ile Ci szedł? Możesz więcej informacji udzielić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiaszek Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Masz opisane na stronie co robią w takich sytuacjach. Nawet w moim przypadku (przeciągnąłem termin zgłoszenia ponad tydzień) poszli na rękę i dali 10$ rabatu na dalsze zakupy. Zamówiłem 26.01 a do odbioru było 20.02. Owszem, pisali że chcą film z uszkodzeniami, ale wystarczyły im zdjęcia uszkodzonego elementu i skan protokołu z poczty. O uszkodzenie się nie martw, to pierwsza uszkodzona przesyłka na kilkadziesiąt odebranych - tak ogólnie to od Chińczyków bezpieczniej mi się kupuje niż z naszego allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Już miałem 2 razy zgłaszanie usterek, ja zamówiłem coś koło 15 lutego, więc niedługo mogę się spodziewać. Ostatnio dostałem mocowanie do Flysky I6 do telefonu lub fpv. Przyszło niekompletne, otrzymałem pełny zwrot. To nic, czekam na Surfera dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Pisałem, jak się uda to nie zapłacisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Trochę szczęścia i się udało, teraz tylko porządnie poskładać i czekać na pogodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_K Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 od jakiegoś czasu na Banggood jest opcja tariff insurance, która teoretycznie zapewnia nam zwrot kosztów cła i vat w przypadku przyłapania przez celników, ale nie wiem na ile to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 od jakiegoś czasu na Banggood jest opcja tariff insurance, która teoretycznie zapewnia nam zwrot kosztów cła i vat w przypadku przyłapania przez celników, ale nie wiem na ile to działa.Wydaje mi się że ubezpieczenie jest od utraty bądź uszkodzenia przesyłki w transporcie. Nie od vatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi