gignasiak Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witam czy ma ktoś pomysł jak wyciągnąć lozysko z krateru silnika asp 61 to duże od środka
Matijus Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Podłączam się do pytania. Uparcie siedzi, podgrzewałem, zalewałem specyfikami, próbowałem nabić nawet w te łożysko coś, delikatnie aby nie uszkodzić karteru (nawet używałem kombinacji nabicie czegoś podgrzanie jednego elemetu). Nawet colą zalałem. Nic nie pomogło. W innym silniku pomęczyłem się 5min i wyszło, a tu nawet nie chce się ruszyć.
gignasiak Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Grzanie nie pomogło nie ma nawet jak pobić bo jest ta sama średnica co otworu pod wal juz się przymiezalem żeby coś przyspawac do łożyska
f-150 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Nie chce mi się pisać jeszcze raz https://www.alexrc.pl/viewtopic.php?f=33&t=11495&start=18
gignasiak Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Łożysko wyjęte .dopasowany wałek i cykniety elektrodą. karter osłonięty od środka tuleją z blachy żeby aluminium się nie spaliło od iskier .lekkie pukniecie i łożysko wypadło
Rekomendowane odpowiedzi