Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ryszard58 Opublikowano 17 Maja 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Samolot bardzo dobrze znany , tak ze nie będę się rozpisywał nad historią i danymi technicznymi ,jedynie dodam że jest to żywica ze "stajni" Lukgraph w skali 1:32 . 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Jakie ładne "szachownice"! Kolejny świetny model. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 PIękny. I ten kolorek... Kiedyś kleiłem model 1:48 z Mirage, dobrali mi w sklepie jakiś kolor, ale w porównaniu z tym był jakiś blady i nijaki. Fajnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Przydałby Ci się taki modelik RC do twojej kolekcji pływających ,ale by byla frajda ,start z wody ,a do tego w twoich klimatach polskich Dziwie sie że nie jest zbyt popularny jako model ,,przecież jest ładniusi... wiem,wiem zaraz się odezwą glosy ze problem z umocowaniem skrzydła ,ale przecież i to można rozwiązać . Wstyd ze polscy modelarze nie zbudują takiej repliki polskiego płatowca ,a na zachodzie juz takie coś lata !! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Sam sobie nie zaprojektuję bo nie umiem. Proponowałem kiedyś jednemu koledze, który ma na koncie już PZL P11, żeby teraz machnął właśnie Lublina, ale on wolał Czaplę. Wstyd czy nie, masz rację - chciałbym mieć coś takiego, z tym, ze zdecydowanie mniejsze jakieś. Te 131" to jakiś potwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Może nie chciał Lublina bo ma bardzie skomplikowane skrzydla ,Eliptyczne zmuszają do wykonania rożnej wielkości żeberek .W Czapli to skośne ale jednakowo profilowe . jak RWD 8 . Lublin jednak jest bardziej finezyjny choc starszy konstrukcyjnie .Czapla juz nie jest taka zgrabna ot takie cygaro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dziwie sie że nie jest zbyt popularny jako model ,,przecież jest ładniusi... Wstyd ze polscy modelarze nie zbudują takiej repliki polskiego płatowca No to żebyś się nie zdziwił Cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Dopiero ten model w skali i w tym malowaniu uświadomił mi jakie proporcje i wygląd miał Lublin. Podoba mi się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi