pitexx1667 Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Witam, zbudowalem swoją pierwszą łódkę zanętową i teraz chcialbym wyposażyć ją w sondę. Spodobal mi się deeper ktory łączy się z telefonem po Wifi. Stabilny zasieg wynosi ok 70m. Wiem ze jest możliwość zwiększenia zasiegu nawet do 400m bez ingerencji w sondę. Czy ktoś z forumowiczów wie co jest potrzebne żeby zwiększyć zasieg? Szukałem z Internecie cos w stylu repeatera lecz nic nie mogę znaleźć. Byłbym wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Coś takiego: http://allegro.pl/mi-wi-fi-repeater-2-najszybsza-dostawa-na-allegro-i7240775437.html Zasilane 5V więc by się nadało do modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitexx1667 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Tylko w tym na papierze jest zasieg 150m wiec realnie pewnie bedzie mniejszy. A cos z wiekszym zasiegiem? Chodzi mi o 300m zasiegu stabilnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Takie zasięgi zapewne wymagają anten kierunkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitexx1667 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 A gdyby kupić router z repeaterem oraz długą anteną i dać go na brzegu? Deeper zamontowany w łódce będzie dawał te ok 70m a resztę będzie zwiększał router. Zasilanie z 230 można przerobić wpinając się przed trafo w routerze. Czy takie coś by działało? Domowe routery chyba mają większe zasięgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Jest fajny router który mogę polecić "Airlive N.Power" ustawiasz go na stany USA i masz nadajnik o mocy 1W sprawdzone Model Airlive AP60 który teraz używam ma 800mW pełnej mocy na wyjściu. Oba zasilasz z 12v np. akumulator żelowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz.pl Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Tak tylko zapominacie o jednej rzeczy - komunikacja WIFI wymaga stabilnej łaczności w dwie strony - co z tego, że dacie na brzegu mocny router jak sonda i tak nie da rady wysłać na tak dużą odległość? Lepiej się pobawić w montaż lepszych anten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 antena kierunkowa w N power na brzegu + antena dookolna w łódce i na 500m spokojnie to poleci. a jak chcesz więcej to 2xN.power przy zestawowych antenach dadzą ci spokojnie 2km łącze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitexx1667 Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Tak tylko zapominacie o jednej rzeczy - komunikacja WIFI wymaga stabilnej łaczności w dwie strony - co z tego, że dacie na brzegu mocny router jak sonda i tak nie da rady wysłać na tak dużą odległość? Lepiej się pobawić w montaż lepszych anten. Tylko w czym te anteny montować? Deeper jest kulką która jest zanurzona do połowy w wodzie a antena jest wbudowana w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz.pl Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 No to tylko opcja z dwoma routerkami, tak jak opisał oki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Router który jest na łódce ustawiasz jako repeater (odbiera sygnał z kuli i przekazuje dalej). Ten na brzegu odbiera sygnał z repeatera i przekazuje do urządzenia docelowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitexx1667 Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 To jakie Routery polecisz w dobrej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Szukaj Airlive N.Power lub AP60, widziałem jedną sztukę na olx N.power w dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Jaki masz link RC też 2.4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitexx1667 Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Tak, fs i6x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi