DraveS Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Cześć. Jestem świeżym zapaleńcem latania dronami wyścigowymi. Ćwiczyłem dużo na symulatorach i niedawno sprawiłem sobie zestawik do FPV. Zapaliłem się w temacie ponieważ zawsze lubiłem modelarstwo i lotnictwo. Ale nie miałem dość środków by móc inwestować w takie hobby. Niedawno mój status materialny się poprawił i chciałbym składać swoje drony i nimi latać. Odnośnie latania... Dzisiaj był mój 3 lot nowym dronem. Przed lotem wgrałem nowy firmware, skonfigurowałem w ogóle bajka. Obecnie pracuję jako programista więc ta część poszła dość łatwo. Niestety dwie godziny później czyli w momencie jak to piszę mój dron leży w kawałkach w pokoju bo zaczął się palić. Nieuważnie uzbroiłem model gdy ten leżał na plecach no i poszedł ogień z płytki między FC a silnikiem (już sam sposób opisania pokazuje jak bardzo znam się na elektronice). Nie martwię się zbytnio i traktuję to jako część zabawy. Niestety nigdy nie trzymałem nawet lutownicy w rękach. Z tego powodu będę chciał się czegoś dowiedzieć - w szczególności co to za część która się spaliła, gdzie ją kupić, i jak ją podłączyć i jaką lutownicę kupić. I jak się nauczyć lutować ^^. I czy uszkodziło się coś więcej niż ta płytka i jak się tego dowiedzieć Do zobaczenia (co się robi na forum widzi, słyszy czy czyta?)... Do przeczytania (?) na forum
DraveS Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Zanim dostanę prawa do pisania na forum to może ktoś by mi pomógł i chociaż powiedział co to jest? https://imgur.com/iqr7Y0v. Czy jeśli to zaczęło się palić to czy inne komponenty mogły ulec uszkodzeniu?
Rekomendowane odpowiedzi