dimmus Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Sprawa niby prosta, ale stary grot nie chce wyjść. Nie chcę uszkodzić grzałki, próbowałem lekko okręcać grot, ale obraca się razem z grzałką. W ostateczności będę próbował rozciąć miniszlifierką, ale boję się że natnę grzałkę. Pacjent WEP936, nic specjalnego ale działa bezawaryjnie kilka ładnych lat i przywiązałem się do niej .
japim Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Próbowałeś odkręcić ten zrebrny pierścień ? Po jego odkreceniu obudowa powinna zejść sama a grot luźno wypaść. Rozumiem ze to ten skubaniec nie chce puścić. Możesz spróbować odkręcić go na ciepło - tzn nie pod prądem ale po wyłączeniu zasilania gdy jeszcze jest ciepła.
dimmus Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Pierścień i tulejkę mocującą ściągnąłem . Sam grot "przyrósl" do grzałki. Nie próbowałem wczesniej na ciepło, ale jak spróbowałem to zeszło. Ale dość mocno ciągnąłem i chyba końcówka lekko się ukruszyła, ale działa . Dzięki... Jeszcze pytanko odnośnie grotów. Lepsze miedziane czy te w kolorze stali(nie wiem co to za materiał)
madrian Opublikowano 12 Czerwca 2018 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Miedziane są mniej trwałe. Szybko korodują w kontakcie z gorącą cyną i topnikami.
dimmus Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2018 Dzięki za odpowiedź. Przy częstej wymianie przynajmniej nie "przyrosną" .
Rekomendowane odpowiedzi