Diakon Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 Może ktoś się pochwali, co kiedyś widział za maszyny na niebie w zwykły dzień? Bo ja dziś po prostu i niezwykle widziałem... B-17 !!!!!!!!!!!!!!!! Tak jakby nigdy nic leciała sobie chyba do Warszawy na obchody Powstania Warszawskiego - pułap niezby wysoki, prędkośc wcale nie duża... Spokojnie poszedłbym po aparat lub lornetkę - ale po prostu to mnie przykłuło i nic nie mogłem zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 też widziałem B-17 dzis przy podejściu do lądowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ale to powiedz Motylu czy to było we Warszawie? Bo ja mieszkam 40km pod Poznaniem, więc u mnie widok jest niezwyczajny. A dziś też widziałem chyba tego samego B-17 - najwyraźniej wracał. A tak w ogole, to nade mną musi przebiegać jakiś kanał powietrzny - rok tymu też leciał historyczny samolot - P-51 Mustang. Chyba do Góraszki (gdzie zresztą był). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Witam po urlopie w Szwecji ( Wyspiarska pogoda, deszcz, słońce, deszcz i tak w kółko... ) U mnie w Bydgoszczy dosłownie naprzeciw bloku w którym mieszkałem do lądowania podchodzą różnej maści mosoloty (odległość jakieś 150 - 200 metrów ). Pasażerskie RYNAIR to norma, zdarza się też ze wyląduje jakiś konkretny samolot. Ostatnio był to C-130 Hercules :shock: :shock: Widok dla mnie kosmiczny :shock: Nie wspomnę już o MIGach 29 które są remontowane w WZL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Super !!! Bardzo ciekawe. Naturalnie chcę więcej Piękne maszyny :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Mniamciu!!! super zdjecia super maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 A mnie ciszę przerywa co jakiś czas coś takiego ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 A to nie jest przypadkiem Irku, ta sama "wroga" maszyna , kiedy przekraczała nasz brzeg? Właśnie wróciłem z naszego Muzeum Lotnictwa i Astronautyki, bo miałem nadzieję, że uwiecznię końcowy etap tej historyjki, ale niestety... No więc będzie cd, ale chwila... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Wyjaśnienie zagadki wieczorem gdy wrócę z lotniska. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 To pewnie maszyna Irka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Akcja niczym z filmu . Rozumiem, że ten Spitfire jest z Muzem Lotnictwa Polskiego z Krakowa, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Już jestem - ale się nalataliśmy - nawet mam filmik z lotu mego Mach1. Wracając do zagadki niestety nikt nie trafił a samolot - sorki - model - nie jest z muzeum tylko z warsztatu z Kwidzyna ( Marka lub Andrzeja) To ten sam model w tym samym locie ale inne ujęcie; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Diakon, cierpliwości - cdn! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Co do Spitfira - miałem na myśli ten z fotek Marka... . I dlatego z muzeum. Ale Fokkerze - ten Twój Spitfire ... to jest to z pewnością coś wspaniałego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Jak napisałem to nie jest mój spit, ja tylko go fotografowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Czemu ten ts8 Bies jest zarejestrowany na yankee? Czy to jakaś prywatna rekonstrukcja? Nie widze napisu experimental... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 bo inni nie chcieli. Ich strata kto nie chciał?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Udało mi się znaleźć świetną stronę pełną często nieznanych zdjęć: http://www.luftarchiv.de/ Są tu nawet zdjęcia polskich samolotów zdobytych przez Niemców podczas IIw.ś. Zobaczcie! _________ Wskazówka dla nieznających całkowicie niemieckiego: "Beuteflugzeuge" oznacza "zdobyczne samoloty" i zdjęć np: "niemieckiego" Łosia czy Karasia trzeba szukać tam... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Jak dla mnie to za przykry widok chodzi mi o nasze samoloty , nie lubię takich zdjęć. Musiałem się poprawić i oczywiście chodzi o foty samolotów ze strony którą podał Diakon a nie te które są już w tym temacie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Znów Twój opis wywołał u mnie coś takiego :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.