Kubuś Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Witam Od niedawna uczę się latać i wciąż trudno mi znaleźć dobre miejsce do puszczania samolotu. Wszędzie jest albo za ciasno, albo są drzewa, albo ktoś cięgle chodzi. Kiedyś robiłem wolnolatające modele szybowców. Były jednak one małe i nie potrzebowały wiele miejsca. Ja mieszkam w Poznaniu. Czy ktoś mógłby mi doradzić, gdzie można wygodnie latać? Coś mi haczy komputer i dwa razy ten sam temat mi wstawiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Jedyne słuszne i zarazem bezpieczne miejsce to Kobylnica. Raz, względy bezpieczeństwa a dwa to Poznań jest w CTR Ławicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Kobylnica, czyli w aeroklubie? Przypominam sobie, że tam gdzieś z tył był nawet jakiś mały pas startowy dla modeli. Można tam przyjść i nikt się nie będzie czepiać? Czy trzeba komuś to zgłosić? A na Ławicy to gdzie konkretnie? To pewnie na pewno by trzeba kogoś prosić o zgodę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Najlepiej zapisz się do aeroklubu, masz ubezpieczenie i nikogo nie będziesz musiał się prosić o latanie na kobylnicy. Co do Ławicy to nie wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 A są jakieś warunki, jakie bym musiał spełnić aby się do aeroklubu wpisać? Jakieś wpisowe, gdzieś musiałbym przychodzić co jakiś czas czy jakieś inne obowiązki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Aeroklub.poznan.pl tam masz wszystkie informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Dzięki Z tego co zrozumiałem to jedyne co to trzeba wpłacać składkę i można sobie niemal dowoli przychodzić i latać. Czyli mogę sobie model budować w domu i tam przychodzić? To nie jest chyba tak, że trzeba chodzić na zebrania jakiejś modelarni gdzieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Nie trzeba chodzić do modelarni. Składka 100 zł rocznie w tym masz ubezpieczenie. Podskocz do sklepu Modelmotor ul. Morawskiego 2i, wejście od Kasprzaka i zagadaj do Pana Andrzeja, bo nie jestem pewny czy przyjmują nowych członków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 OK Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Jeszcze jedno pytanko. W deklaracji do ubiegania się na członkostwo sekcji modelarskiej aeroklubu jest taki tekst: "Warunkiem pozytywnego rozpatrzenia wniosku jest odbycie wcześniejszego stażu w sekcji modelarskiej na czas określony (12 m-cy) - deklaruję, że taki staż odbyłem przed złożeniem tego wniosku." O co w tym chodzi? Mam się zapisać na jakiś staż i po roku złożyć dopiero tą deklarację? Nie rozumiem tego do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Znaczy to " Na dwoje babka wróżyła " Hłe, hłe, hłe A tak na serio wstąp do sklepu Modelmotor do pana Andrzeja i ....po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Wpłać składkę, wydrukuj sobie potwierdzenie wpłaty, wstąp do sklepu to Andrzej wyda Ci identyfikator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Byłem w sklepie i, że tak powiem zagaiłem sprawę, jako ciekawostkę, więc można powiedzieć, że zielone światło się już tli. Znaczy jesteś oczekiwany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Wiem, byłem tam już. Zaniósłbym już formularz, gdyby nie to, że byłem tydzień nad morzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 No ja twoim miejscu bym nie ryzykował .Pan Andrzej to oczywiście" dusza człowiek" ale pod ladą czai się jego BARDZO , bardzo zły Brytan który nie znosi zapachu morza. Radzę się najpierw dobrze " przewietrzyć" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 24 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 ????! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Jakub- jeżeli rozpoczynasz przygodę z modelarstwem to warto znać zasady które nas latających modelami RC obowiązują. 1.Prawo lotnicze do niektórych rodzajów statków powietrznych oraz określenia warunków i wymagań dotyczących używania tych statków - od strony 118 do 128 http://www.dziennikustaw.gov.pl/DU/2016/1993/1 2. REGULAMIN STREF MODELARSKICH LOTNISKO POZNAń-KOBYLNICA EPKK http://www.aeroklub.poznan.pl/artykuly.php?id=143 3. W zależności czym latasz możesz nabyć pomocną aplikację na telefon https://droneradar.eu/poznan-lawica 4. Mapa lotów https://droneradar.eu/mapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 A ja wykorzystam wątek do zorientowania się kto lata w Poznaniu ? Nowy rok, pora więc chyba wrócić do "starego" hobby . Ktoś lata modelami akrobacyjnymi 3D w Poznaniu ? Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi