Skocz do zawartości

Cessna skymaster 334

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinienem zacząć dawno dawno temu bo majac chyba dwuletnią przerwę modelarską model sobie wisiał aż zaszedł kurzem ale od wczoraj zaczynam o nim myśleć intensywnie bo zamierzam go skończyć i ulotnić. Model o rozpiętości ok 1,5m ( zmierzę to podam ) laminatowo-konstrukcyjny  napędzany miał być silnikami szczotkowymi 2x 300 ( chyba ). Zdjecia pokażę jak przestanie lać .

Co zamierzam

- zmienić na napęd silnikami bezszczotkowymi

- Oświetlenie i tu poproszę o rady

- może przerobić skrzydło na klapy ale tego jeszcze nie wiem

- i inne

post-24-0-37114300-1534350225.jpeg

• Lubię to 1
Opublikowano

Koledzy pomóżcie dobrać silniki bo muszą być to małe silniki o niskim KV bo będą kręcić śmigłem 10 szukam i nie znalazłem jakiś budżetowych. I jeszcze mają być za grodzią czyli z modelu wystaje tylko oś. Model chyba bedzie wazył niewiecej niż 2 Kg na razie nie wazyłem bo nie wszystkie elementy mam

Opublikowano

Tym , że wisiał model pare lat nie przejmuj się, ja dziś spróbuję polecieć tym czym uczyłem się latać...19 lat temu :D Modelik Precedent FlyBoy na początkowo 3,5cm, a teraz 4cm.

Do Twinstara zastosowałem silniki Turnigy DST 700kv, które na śmigle 10'' mają osiągać zdaje mi się, że 880g ciągu statycznego przy kilkunastu A i pakiecie 4s. U mnie na śmigłach 9'' pobierały 12A(oba razem). Przy tym modelu - Twoim - ponad 1700g ciągu to chyba wystarczająco. 

Też kończę przeróbkę napędu na zdwojony w układzie tandem ;)

Opublikowano

No tak ale cena, zastanawiam się nad C2822 przebić oske i zmienić mocowanie, może jakiś inny podobny a może koledzy maja cos na zbyciu ? Te silniki które zastosowales nie bardzo pasują u mnie. Taki model kiedyś miałem tzn.trenerka

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Powinienem zacząć dawno dawno temu bo majac chyba dwuletnią przerwę modelarską model sobie wisiał aż zaszedł kurzem ale od wczoraj zaczynam o nim myśleć intensywnie bo zamierzam go skończyć i ulotnić. Model o rozpiętości ok 1,5m ( zmierzę to podam ) laminatowo-konstrukcyjny  napędzany miał być silnikami szczotkowymi 2x 300 ( chyba ). Zdjecia pokażę jak przestanie lać .

Co zamierzam

- i inne

attachicon.gifcessna1.jpeg

Jeżeli to taki model jak na zdjęciu to jest to Cessna 337 Super skymaster .

Opublikowano

Moim zdaniem taki jak na przykładowym zdjęciu,silnik ciekawy i widzę ze można zamontować tak jak potrzebuje.muszę mu zrobić zdjęcia bo ciekawy model.

Opublikowano

Co zamierzam

- i inne

attachicon.gifcessna1.jpeg

Bardzo ciekawy samolot. To jeden z głównych bohaterów tego horroru na podstawie opowiadania S. Kinga :) :

https://www.youtube.com/watch?v=j7yWPvIJNF4

Maszynkę widać dobrze od 25:58.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Tak, tak to ma działać ale... Mam do dyspozycji drukarkę 3d średniej jakości i pilniki. Bardzo chciałbym żeby model miał chowane podwozie i klapy. Tez planuje jako półmakieta z wnętrzem. Na razie czeka na decyzje.

Opublikowano

W sprawie podwozia niestety nie pomogę bo jestem zielony ale wnętrze kabiny gdzieś mam. Tylko woli Kolega fotki czy film, czy jedno i drugie? Tam miałem chyba w wersji z glass cockpitem ale musiałbym sprawdzić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.