Marek_Spy Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Powinienem zacząć dawno dawno temu bo majac chyba dwuletnią przerwę modelarską model sobie wisiał aż zaszedł kurzem ale od wczoraj zaczynam o nim myśleć intensywnie bo zamierzam go skończyć i ulotnić. Model o rozpiętości ok 1,5m ( zmierzę to podam ) laminatowo-konstrukcyjny napędzany miał być silnikami szczotkowymi 2x 300 ( chyba ). Zdjecia pokażę jak przestanie lać . Co zamierzam - zmienić na napęd silnikami bezszczotkowymi - Oświetlenie i tu poproszę o rady - może przerobić skrzydło na klapy ale tego jeszcze nie wiem - i inne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Koledzy pomóżcie dobrać silniki bo muszą być to małe silniki o niskim KV bo będą kręcić śmigłem 10 szukam i nie znalazłem jakiś budżetowych. I jeszcze mają być za grodzią czyli z modelu wystaje tylko oś. Model chyba bedzie wazył niewiecej niż 2 Kg na razie nie wazyłem bo nie wszystkie elementy mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Tym , że wisiał model pare lat nie przejmuj się, ja dziś spróbuję polecieć tym czym uczyłem się latać...19 lat temu Modelik Precedent FlyBoy na początkowo 3,5cm, a teraz 4cm. Do Twinstara zastosowałem silniki Turnigy DST 700kv, które na śmigle 10'' mają osiągać zdaje mi się, że 880g ciągu statycznego przy kilkunastu A i pakiecie 4s. U mnie na śmigłach 9'' pobierały 12A(oba razem). Przy tym modelu - Twoim - ponad 1700g ciągu to chyba wystarczająco. Też kończę przeróbkę napędu na zdwojony w układzie tandem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 No tak ale cena, zastanawiam się nad C2822 przebić oske i zmienić mocowanie, może jakiś inny podobny a może koledzy maja cos na zbyciu ? Te silniki które zastosowales nie bardzo pasują u mnie. Taki model kiedyś miałem tzn.trenerka Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZKA Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Powinienem zacząć dawno dawno temu bo majac chyba dwuletnią przerwę modelarską model sobie wisiał aż zaszedł kurzem ale od wczoraj zaczynam o nim myśleć intensywnie bo zamierzam go skończyć i ulotnić. Model o rozpiętości ok 1,5m ( zmierzę to podam ) laminatowo-konstrukcyjny napędzany miał być silnikami szczotkowymi 2x 300 ( chyba ). Zdjecia pokażę jak przestanie lać . Co zamierzam - zmienić na napęd silnikami bezszczotkowymi - Oświetlenie i tu poproszę o rady - może przerobić skrzydło na klapy ale tego jeszcze nie wiem - i inne cessna1.jpeg Jeżeli to taki model jak na zdjęciu to jest to Cessna 337 Super skymaster . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 C2822 przebić oske i zmienić mocowanie, może jakiś inny podobny A może Emax XA2212 980KV 3S https://abc-rc.pl/EMAX-XA2212-980KV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Moim zdaniem taki jak na przykładowym zdjęciu,silnik ciekawy i widzę ze można zamontować tak jak potrzebuje.muszę mu zrobić zdjęcia bo ciekawy model. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Powinienem zacząć dawno dawno temu bo majac chyba dwuletnią przerwę modelarską model sobie wisiał aż zaszedł kurzem ale od wczoraj zaczynam o nim myśleć intensywnie bo zamierzam go skończyć i ulotnić. Model o rozpiętości ok 1,5m ( zmierzę to podam ) laminatowo-konstrukcyjny napędzany miał być silnikami szczotkowymi 2x 300 ( chyba ). Zdjecia pokażę jak przestanie lać . Co zamierzam - zmienić na napęd silnikami bezszczotkowymi - Oświetlenie i tu poproszę o rady - może przerobić skrzydło na klapy ale tego jeszcze nie wiem - i inne cessna1.jpeg Bardzo ciekawy samolot. To jeden z głównych bohaterów tego horroru na podstawie opowiadania S. Kinga : https://www.youtube.com/watch?v=j7yWPvIJNF4 Maszynkę widać dobrze od 25:58. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Jednak nie najlepiej widać ale ogladałem jak maja rozwiazane chowane podwozie i przyznam ze nie mam pojęcia jak takie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Tylko 12 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Teoretycznie do zrobienia, praktycznie nie mam możliwości pracy w metalu. A przedniego nie widziałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Może takie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Tak, tak to ma działać ale... Mam do dyspozycji drukarkę 3d średniej jakości i pilniki. Bardzo chciałbym żeby model miał chowane podwozie i klapy. Tez planuje jako półmakieta z wnętrzem. Na razie czeka na decyzje.Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Jakby Kolega potrzebował kiedyś w przyszłości wnętrze kabiny to mam zobrazowane ze wszystkimi szczegółami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Bardzo proszę o takie informacje, będę chciał zrobić kabinę. Na razie zafascynowało mnie to przednie podwozie może jakiegoś gotowca wykorzystać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 W sprawie podwozia niestety nie pomogę bo jestem zielony ale wnętrze kabiny gdzieś mam. Tylko woli Kolega fotki czy film, czy jedno i drugie? Tam miałem chyba w wersji z glass cockpitem ale musiałbym sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Im więcej informacji tym lepiej bo sobie z depronu będę rzeźbił czy podobnego lekkiego materiału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Na razie screeny. To zwykły nie glass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Jednak to luksusowa maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi