Skocz do zawartości

Jaki motoszybowiec?

wawrzyn17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Za sobą mam już pierwsze loty RC, jednak strasznie krótkie. :( Posiadam szybowca, ale nie bardzo mam gdzie nim latać...u mnie w okolicy ciężko o jakieś zbocze.Dlatego chciałem zakupić jakiegoś motoszybowca.

Jak narzazie wypatrzyłem dwa, które by mnie interesowały.

Taki:

http://maniamodelowania.home.pl/elektroszybowiec_EasyGlider_Electric-48.html

lub taki:

http://maniamodelowania.home.pl/elektroszybowiec_ZEFIREK_E-46.html

Co o tym sądzicie?Macie jakieś lepsze propozycje, porady?

z góry dzięki :D

Opublikowano

Odradzam sky laydy II - kumpel kupił i żeby latał poprawnie trzeba go gruntownie przerobić co właśnie czynimy....(fabryczny napęd do bani, statecznik pionowy sporo za mały by model był sertowalny, a pioziomy taki wiotki że jak otworzyliśmy pakę to wygięty był w literę U). Z modelu wykorzystać można na moje jedynie kadłub i płat. My jednak robimy płat z lotkami inny niż oryginał i balsiano- węglowe ststeczniki. Napęd do tego 3f.

Idealny model do nauki latania - elektroszybowiec to z pewnością MULTI z S.A.U.

Wg.mnie bardzo dobra jakość w stosunku do ceny. Dać mu napęd 3f na lipolu 800 lub 1000 2s i model będzie latał bajecznie.

Chyba tańszego modelu nie znajdziesz , a konstrukcja jest sprawdzona. Sam miałem chyba z 3 modele z płatem od graffita i każdy z nich latał naprawdę fajnie. Co ważne te modele ciężko ubić , a jako że zaczynasz latanie warto brać to pod uwagę, jak również ceny części zamiennych...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Dopiero zaczynam interesować się modelarstwem i zastanawiam się nad modelem motoszybowca. (używałem przycisku szukaj) :D

Pomyślałem o zakupie EG pro... i właśnie tu pojawił się problem. Przede wszystkim chciałbym wiedzieć, ile kasy potrzeba, aby można było rozpocząć oblatywanie (łącznie z serwami, aparaturą, napędem i modelem). Próbowałem sam policzyć, ale nie znam się na tym i nie wiem co będzie potrzebne.

Proszę o wsparcie.

z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Szacunkowo i bez ściemniania około 1500 do 2000 zł.

Jest to kwota jaką kiedyś wyliczyłem znajomemu za sprzęt klasy średniej, kupowany w Polsce.

Opublikowano

Ogólnie ten 1000zł trzeba liczyć na start.

Multi - model kosztuje koło 140zł i naprawdę na początek jest idealny ( jest też taki na allegro gdzieś widziałem ).

Podam ceny przybliżone.

Nadajnik (nowy) - 500zł , ładowarka 230zł (schark 2.0 - starczy na lata) serwa -50zł , odbiornik 100zł , aku, 40zł regiel 70zł , wystko zalezy od marki i rozbierzność cenowa jest spora.

Można kupić też nadajnik używany za sporo mniej. Uważam jednak, że dobry nadajnik i ładowarka, odbiornik to podstawa. Sam model można zrobić samamu za 70zł , tzreba tylko chcieć ;-)

Opublikowano

W sprostowaniu:

Shark to zła ładowarka - wymienic na turnigy albo imax

Nadajnik analogowy + odbiornik [komplet dobrej klasy, 2,4ghz, odbiornik pasuje do lepszego nadajnika] mozna kupić już za 350zł

ZA 1250zł jesteśmy ci wstanie w polsce złożyć motoszybowiec RTF [arcus ARF, parabolic ARF] w którym zalutujesz wtyczke regulatora i jestes gotowy do latania po naładowania akku.

Jak kupisz wszytko w jednym miejscu to ci powinni zalutowac wtyczke o ile poprosisz...

Kupujac czesc wyposazenia w chinach można by sie zmiescic w 1000zl

I tutaj wracamy do nemo ...

Opublikowano
wawrzyn17 napisał/a:

Dlatego chciałem zakupić jakiegoś motoszybowca.

Jak narzazie wypatrzyłem dwa, które by mnie interesowały.

Jesli szukasz czegos taniego i wytrzymałego na upadki to polecam http://www.nitrotek.pl/4RPGH268.htm

A przeczytałeś co napisał wawrzyn17?

Za sobą mam już pierwsze loty RC, jednak strasznie krótkie. :( Posiadam szybowca, ale nie bardzo mam gdzie nim latać...u mnie w okolicy ciężko o jakieś zbocze.Dlatego chciałem zakupić jakiegoś motoszybowca.

Skoro kolega lata to chyba ma już radio i nie potrzeba mu modelu RTF.

Opublikowano

Przecież to jest zabawka 1,1 m rozpiętości i 0,5kg raczej nie zapowiada spokojnego lotu. Swoją drogą znalazłem na tamtej stronce tyle błędów że wypisz wymaluj czyste alledrogo - same cuda i wszystko prawie darmo okazja ...Ale to już takie moje własne zboczenie . Jak na stronie firmowej widzę błędy albo ogólniki to podejzewam odrazu tak samo fachowe podejście przy poźniejszej obsłudze klienta .W końcu to wizytówka firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.