cobra Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Widzieliście to: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7895 ? Cena 89 dolców za model z silnikiem 3f, regulatorem i czterema serwami - świat staje na głowie :crazy:. A i pianka podobna (tak twierdzą) do EPP. Ciekawe jak z wykonaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 To wstyd jak można takie coś robić i jeszcze dawać taką samą nazwę :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Dla Chińczyków nie ma świętości, jeśli chodzi o podróbki :?. A z tą nazwą to o co chodzi? Co jest takie samo, lub chociaż podobne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dp Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Tego modelu nie można porównywać do EG z Multiplexa, to po prostu kolejny chiński badziew. Równolegle z kolegą kupiliśmy tego typu modele, ja EG on EF, gdy ja latałem on walczył z przeróbkami tego modelu. Pierwsze nieporozumienie to napęd lotek, mocowanie i łączenie skrzydeł to drugie nieporozumienie (przy pętli model "klaszcze" skrzydełkami), silnik ledwo ciągnie ten model do góry a egzemplarz, który miał kolega dodatkowo przerywał przy pracy na wysokich obrotach, serwa w modelu no name raczej nie wzbudzały zaufania. Może kolega się wypowie co do własności lotnych. Skończyło się na tym, że EF poszedł w kąt a kolega kupił odemnie EG. Model można kupić, ale wyposażenie do wymiany i parę rzeczy do przeróbki i może będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 U mnie ten modelik kosztuje 99$ Toż to jest niesprawiedliwe :cry: Niemniej jednak spodobał mi się Chyba sobie takowego zafunduję w niedalekiej przyszłości. edit: Eeeee ja tym modelem latałem kilka razy Sąsiad ma i kiedyś dał mi sobie polatać. Co prawda jego jest pomalowany na pomarańczowo (ahh ta nuda) ale to na pewno ten sam modelik. Przy prawidłowo zaprogramowanym hamulcu (złożonym śmigle) modelik nie bardzo garnie się do lądowania Mógłby latać i latać a lądowanie w tym wypadku bez klapolotek czasem ogranicza się do blisko 50-70m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 U mnie ten modelik kosztuje 99$ A u mnie 86,8$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 U mnie ten modelik kosztuje 99$ A u mnie 86,8$ Po zalogowaniu już 93# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 u mnie tez $86.80 :mrgreen: się jest stałym klientem się ma niskie ceny :mrgreen: co do modelu to na pierwszy rzut oka tylko bagnet mi się nie podoba:| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kgmodel Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Witam. Oto mój EF, o którym pisał Damian (dp) No może nie jest to całkowita "podróba"EG z Miltiplexa ale na pewno chińczycy się na nim wzorowali. Przede wszystkim ma większą rozpiętość , prawie 2 metry. Napędy lotek należy natychmiast przerobić , gdyż działają z bardzo dużym opóźnieniem, jest to spowodowane umiejscowieniem serw i przeniesieniem napędu przez bardzo długie bowdeny. Ja zrobiłem przeróbkę i zainstalowałem serwa tak jak w EG Multiplexa. Serwa "no name" nie są takie złe , przez rok eksploatowania modelu ani jedno nie uległo uszkodzeniu, a muszę zaznaczyć iż ten EF był pierwszym moim modelem z lotkami, służył więc do nauki prawdziwego latania. Silnik 3f rzeczywiście troszkę za słaby do tych gabarytów i wagi modelu, ale do spokojnego wyciągania modelu i szybowania na termice zupełnie wystarcza. Bagnet mocujący płaty nadaje się praktycznie zaraz do wymiany na węglowy bo ten duraluminiowy załączony fabrycznie pęka lub się wygina przy twardszym lądowaniu (mnie tak właśnie się stało). Z tym "klaskaniem" skrzydłami przy pętli nie jest nak tragicznie, rzeczywiście przy gwałtownym wyprowadzaniu z pętli lub nurkowania skrzydła mocno się wyginają ale nie "odmaszerowały" mi ani razu. Raz mi się zdarzyło wyjscie z pętli na pełnym gazie i skrzydła dostały krótkotrwałego flatteru ale bez żadnych uszkodzeń się obyło. Zaznaczę , że właśnie tym modelem nauczyłem się podstawowej akrobacji, czyli pętla, beczka, zwrot przez skrzydło, lot plecowy, korka EF nie chce kręcić. Szybuje całkiem fajnie, spokojnie mozna łapać termiką, przy mocniejszym wietrze model staje się trochę "nerwowy" Jednak porównania z EG z Multiplexa absolutnie nie wytrzymuje. Po nabyciu od Kolegi"dp"używanego Easy Glidera chińska podróbka poszła w odstawkę. EG lata się zdecydowanie lepiej i bardziej dynamicznie miożna akrobację pokręcić. Jednak do majestatycznego szybowania i pięknego wyglądu w locie polecam ASW 15 z Robbe, mam go od niedawna i jestem nim zauroczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 porównania z EG z Multiplexa absolutnie nie wytrzymuje Przyznaję, że jakoś tak wewnętrznie cieszy mnie takie stwierdzenie . Jestem fanem modeli Multiplexa i twierdzę, że mimo pewnych niedociągnięć, są to dobre i przemyślane konstrukcje. Jeszcze tak z ciekawości zapytam, jak ta chińska pianka ma się do multiplexowego elaporu? Jeśli chodzi o ASW 15, to piękny model. Bardzo chciałem go kupić, ale byłem zbyt niecierpliwy (akurat był ogólny brak tych modeli) i kupiłem EG PRO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kgmodel Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Piankę to chińczycy opanowali dobrze, moim zdaniem elapor praktycznie nie różni się od tego z Multiplexa, nawet można go kleić zwykłym klejem CA. Też długo "polowałem" na ASW ale wreszcie dopadłem go w Skorpionie w Lublinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Przegladalem alledrogo i trafiłem na to: http://allegro.pl/item457...per_okazja.html I jakoś mi wyglada kształtami na imitacje EG...kolejną jak widzę. A piszecie o cenach na hobbycity, mozna gdzies sprawdzic na co i ile się ma upustu? Bo u mnie ten model kosztuje 92$ po zalogowaniu ale jakos odbiornik AR6200 ma cene sztywną. PS. Szukam w tym sklepie rzepa samoprzylepnego i nie znajduje , moze ktos mnie nakieruje? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Też tam nie znajduję rzepa, ale jest chociażby w REVOC'u. Szukaj w akcesoriach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Ja rzepy samoprzylepne kupuję z metrażu w Castoramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 No fakt, też tam kupowałem. Są one jednak takie dość sztywne. Ciekawe, czy te z revoc'a są takie mięciutkie jak np. te z zestawów multiplexa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 No wlasnie o takie jak multiplexa mi chodzi bo te z EG są bardzo fajne , tylko już zużyłem i brakuje :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 PS. Szukam w tym sklepie rzepa samoprzylepnego i nie znajduje , moze ktos mnie nakieruje?Pozdrawiam. Ja kupuję tam gdzie firanki do okien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 PS. Szukam w tym sklepie rzepa samoprzylepnego i nie znajduje , moze ktos mnie nakieruje?Pozdrawiam. Ja kupuję tam gdzie firanki do okien. To się chyba nazywa pasmanteria? Albo sklep z tkaninami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 To się chyba nazywa pasmanteria? Albo sklep z tkaninami No tyle to też wiedziałem I to nie na chyba tylko z pewnością A napisałem tak a nie inaczej bo nie chciałem pisać ze od dwudziestu lat, zaopatruje się w te rzepy w sklepie z artykułami przemysłowymi typu: " Bauhaus"," Praktiker" albo "Hornbach"bo te sklepy mam pod ręką. Jak bylem ostatnio w Kostoramie to stoiska z pasmanterią czy tkaninami nie widziałem. Wojtek pozdrawiam Cie z Darmstadtu :shock: Engelbert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 engelbert, jakoś niejasna wypowiedz jest jak dla mnie. Piszesz o pasmanterii by nie napisac o praktikerach itp? Piszmy gdzie to jest napewno i nie pomijajmy miejsc bo praktikera też mam nie tak daleko i jesli tam by był taki rzep to bym kupił a pewnie byłoby taniej niż w butiku z pasmanteria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.