Skocz do zawartości

Puchar Gordona Bennetta na żywo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka ekip już chyba się nie liczy. Wysokość mają w okolicach 100m. POL2 jest w chyba najlepszej sytuacji bo są pod 5000m, tyle że jeszcze dystans niewielki. POL1 są daleko ale pułap spada. USA2 są najdalej ale na 960m.

Się faktycznie dzieje.

Opublikowano

Świetna pozycja polskiej załogi POL2 - są już w Polsce. Może będziecie widzieć ich przelot. Mają dużą wysokość i gnają na północny wschód.

Rok temu ekipa z Francji wylądowała w Estonii po przelocie 1836km !

W zasadzie liczą się już tylko trzy ekipy - POL2, GER1 i USA2

Opublikowano

POL2 jak się dorwie do tego wiatru strumieniowego na 4900m to strach pomyśleć gdzie wylądują. Kazachstan w zasięgu. :)

Inną sprawą jest wytrzymałość. Jestem w szoku, że piloci mogą w tak ciasnych kadłubach przesiedzieć 3 dni non stop. 

Opublikowano

A tak z ciekawości to zastanawia mnie dlaczego tak szybko wylądowali. 

Mieli ponad 4500 wysokości jeszcze o 24 z minutami wczoraj (no dzisiaj) a wylądowali o 7 rano dziś. Wiatr na 4500 wiał z prędkością około 40m/s więc szło lecieć w strudze dużo dalej. Może nie byli już fizycznie w stanie dalej lecieć.

A może popełnili jakiś błąd w co wątpię, Ja obstawiam, że dowiedzieli się że wygrali i nie było sensu lecieć dale. Lądowanie w kraju to niskie koszty transportu :).

Jestem ciekaw.

Opublikowano

Przed nimi strefa zakazu lotów i lądowania na Kalinigradem. Niemcy też na razie w to celują.

Niemcy jeszcze lecą i jak piszą alles ist möglich. Stawiam ze wylądują bliżej niż Polacy i puchar bedzie nasz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.