Michal4x4 Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 Niestety nigdzie nie moglem w necie znaleźć pomocy. Wykonuję czynności zgodnie z instrukcją ale nie udaje mi sie odbiornika połączyć z nadajnikiem. Jestem w temacie elektroniki slaby, wdzystko co czytalem sugerowalo ze będzie działało a tu totalny klops. Kazda pomoc będzie mile widziana. Dzieki. Pozdr. M
wlodeklis Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 A ten Minima niebieski działa?Ja mam Aurorę i ten micro działa bez problemu.
Michal4x4 Opublikowano 30 Września 2018 Autor Opublikowano 30 Września 2018 Ten firmowy niebieski działa;( niestety bo jest mi wlasciwie niepotrzebny bo za duży;( Pozdr. M
wlodeklis Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 Masz dwa te micro odbiorniki i żaden nie chce się zbindować z nadajnikiem? W jakiej dzielnicy w Warszawie mieszkasz.
latacz Opublikowano 30 Września 2018 Opublikowano 30 Września 2018 pewnie podróby innej firmy nie chcą współpracować -może za stare oprogramowanie ? niekoniecznie producent nadajnika chce, żeby klony odbiorników współpracowały - i już niezależnie -co jakiś czas zmienia się oprogramowanie -unowocześnia -producent zmieniając coś w programie nadajnika stara się, żeby było kompatybilne wstecz -ale tylko do "swoich" odbiorników . Zamienniki innych firm maja własne programy -robione tak, żeby dopasować się do nadajnika ale nie są to takie same algorytmy jak w oryginalnych. -jeśli odbiorniki/zamienniki są stare to z nowym nadajnikiem mogą się nie dogadywać. czy w tych podróbkach możesz jakoś aktualizować oprogramowanie ?
Michal4x4 Opublikowano 30 Września 2018 Autor Opublikowano 30 Września 2018 Dzieki. Ja wlasnie nie wiem co jest stare a co nowe;) opisy odbiornikow mowily ze wspolpracuja z hitec afhss. Mieszkam na zoliborzu. Pozdr, M
latacz Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 należało to czytać -odbiorniki/zamienniki współpracują z niektórymi starszymi wersjami afhss hitec kilka razy unowocześniał oprogramowanie -także modułów odbiorczych. jakieś 2 lata temu (chyba w 2016 -nie pamiętam dokładnie) zmienił sie sam algorytm hitec afhss oryginalne odbiorniki hitec 2,4 można aktualizować -tych co niby nie można -też można tylko trudniej... zamienniki nie wiem czy da się aktualizować -zawsze to loteria czy będzie współpracować i którą wersje oprogramowania hicka udało się producentowi zamiennika shakować a której nie...
Rekomendowane odpowiedzi