wwozniakowski Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Witam Zaczynam zabawę z silnikami spalinowymi i na początek zakupiłem silnik OS max 46AX. Paliwo 20% oeju 1% nitro. Udało mi się go odpalić na stole. Po wypaleniu dwóch zbiorniczków 300 ml niepokoi mnie jedna rzecz. Silnik strasznie "rzyga" olejem. Na tłumiku to nawet zbierają się krople oleju (paliwa). Czy to normalne objawy? Jakie mogą by tego przyczyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Taki urok. Przy docieraniu jeśli masz odpowiednio bogatą mieszankę to całe otoczenie tonie w oleju . Potem jak już zubożysz przy normalnym użytkowaniu to też będziesz miał olej na modelu. Olej po prostu nie ulega spalaniu. Masz go po zatankowaniu 1/5 zbiornika (20%) i gdzieś musi się on wydostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwozniakowski Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłeś . Poeksperymentuje trochę ze składem mieszanki itp. Może uda mi się to zminimalizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Polataj jednak trochę na przelanym silniku ,wyjdzie mu to na zdrowie.Co do regulacji , to raczej przykręcaj mu iglicę przed lotem a nie na stole,będzie lepiej chłodzony,ale o docieraniu było już tyle razy na forum... Masz bardzo dobry silnik szkoda by było go na wstępie zamordować. Olej z modelu dobrze się zmywa np. płynem do mycia okien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 ...za dużo nie eksperymentuj, bo szkoda silnika, a porządny Na świeżo płyn do szyb bierze bez problemu, jak podał TooM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwozniakowski Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Przytrafiło mi się jeszcze, że silnik zaczął pracować w przeciwną stronę niż powinien. Odpalałem go bez rozrusznika. Czy podczas odpalania silnika bez rozrusznika zdarza się, że dostaje "lewych obrotów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Jest to jak najbardziej możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Często łapie w drugą stronę jeżeli jest ustawione za wysokie napięcie swiecy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 albo jak jest trochę przelany to odbija w druga stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Często łapie w drugą stronę jeżeli jest ustawione za wysokie napięcie swiecy A to ciekawe, a jakie napięcie na świecy trzeba ustawić by odpalał "normalnie"? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 hahaha :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Tak aby nie swieciła jak 100W żarówka prawie na biało w granicach1.5-2A. To zalezy też od swiecy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Chyba chodzi ci o natezenie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 eee tam, nieważne, pewnie to była świeca od mvvsa - one często gasną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 eee tam, nieważne, pewnie to była świeca od mvvsa - one często gasną :rotfl: Zbiornik pewnie też od MVVS'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Tak chodziło mi o natężenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.