latacz Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 -właśnie montuję nowy napęd w modelu fantasy2/Velvia ArtHobby - czy używał ktoś w motoszybowcach śmigieł składanych z łopatkami węglowymi firmy Falco ? Jakieś opinie co do jakości i osiągów ? mam łopatki falco 13x8,5" i 14x8,5"U wyglądają dobrze... zaskoczenie -silnik z tymi śmigłami bierze o wiele mniejszy prąd niż z porównywalnymi wielkością i skokiem Arenaut, Grapner ??? o wiele mniejszy oznacza np 21A do 33A.... rozumiem drobne różnice -ale jeśli podobny prąd mam zakładając 11x8" graupnera lub 14x8,5 "U falco -to już nie rozumiem -ciąg przy podobnym prądzie wydaje się większy na falco (szkoda, że nie zmierzyłem ciągu przed zamontowaniem silnika do modelu...)
Konrad_P Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Łopatek nie znam, ale to że biorą o 20A mniej to wcale nie jest dziwne. Mój silnik na łopatkach Graupnera 14x8 bierze 65A a na GM 16x8,5S raptem 39A.
pawel4090 Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Konrad, gdzie kupujesz łopatki GM. Potrzebuje 8x4
Konrad_P Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 U Nila w HyperFlight tyle że ja nie widziałem GMów tak małych. Tu kupuje najczęściej łopatki: https://www.hyperflight.co.uk/products.asp?cat=Powertrains&subcat=Prop+Blades https://www.hoelleinshop.com/All-you-need-for-electric-flight/Props-and-adapters/Folding-props/GM-props.htm?shop=hoellein_e&SessionId=&a=catalog&t=49302&c=74201&p=74201 https://www.reisenauer.de/kid-150-GM-Georgi-Mirov.html
wicherek86 Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Witek, jak silnik bierze dużo mniej prądu to tylko dobrze. A swoją drogą te łopaty muszą być bardzo sztywne, skoro mają tak wysoką sprawność. Choć jak słusznie napisałeś trzeba by jeszcze ciąg sprawdzić i porównać , albo na hamowni albo doświadczalnie w lotach. Pozdrawiam .
zipp Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 W dniu 15.10.2018 o 05:55, Konrad_P napisał: Łopatek nie znam, ale to że biorą o 20A mniej to wcale nie jest dziwne. Mój silnik na łopatkach Graupnera 14x8 bierze 65A a na GM 16x8,5S raptem 39A. czy to dobrze? niekoniecznie, jeśli przy okazji słabiej ciągną... porównanie poboru prądu imo ma tylko sens z porównaniem ciągu/prędkości przepływu powietrza i z tego można dopiero wyciągać wnioski... Samo zestawienie rozmiaru z poborem prądu nie jest do końca musi być miarodajne..
Konrad_P Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 W dniu 15.10.2018 o 18:32, zipp napisał: czy to dobrze? niekoniecznie, jeśli przy okazji słabiej ciągną... porównanie poboru prądu imo ma tylko sens z porównaniem ciągu/prędkości przepływu powietrza i z tego można dopiero wyciągać wnioski... Samo zestawienie rozmiaru z poborem prądu nie jest do końca musi być miarodajne.. Masz niewątpliwie rację. Wszystko zależy od tego co chcemy uzyskać. Czy obniżyć pobór prądu z nieznacznym obniżeniem prędkości zaśmigłowej i prędkości modelu na silniku, czy interesuje nas tylko szybkość modelu.
latacz Opublikowano 15 Października 2018 Autor Opublikowano 15 Października 2018 dokładnie -chodzi o sensowne proporcje ciąg prędkość pobór prądu. i czy to wypada korzystnie w falco czy nie. Mogę założyć 11x8" graupnera -i mieć pobór 19A -mogę założyć falco o bardzo wąskich łopatach -wyglądają prawie jak noże -14x,8,5" U i mieć pobór 20A lub falco 13x8,5" o troszkę szerszych łopatach i mieć 22A Wszystko w zakresie optimum silnika. nie wiem które śmigło da większy ciąg -trzymając kadłub w reku wydaje się że ciąg podobny -lekko większy na falco ale to może być tylko sugestia, że śmigła większe... -i nie wiem czy np. falco o bardzo cienkich łopatkach się nie rozpadnie w locie ? Te Falco wyglądają na zrobione z tkaniny węglowej rowingowej (nie wiem czy są całe z węgla -czy tylko po wierzchu) . Nigdy nie używałem falco -kiedyś kupiłem je na jakimś portalu i zapomniałem -teraz szukając śmigła optymalnego pod napęd -znalazłem falco na dnie pudła... Ze wzgledu na wielkość wydawały się poza zakresem prądowym małego silniczka -ale założyłem przez ciekawość i delikatnie zacząłem dodawać gazu. I zaskok -pobór prądu jak 11" a nie jak "typowe" 14"... Skoro nikt nie latał na takich pozostaje wypróbować w locie i napisać... i może kiedyś jeśli będzie więcej czasu jakieś pomiary na hamowni...
zipp Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 W dniu 15.10.2018 o 19:41, Konrad_P napisał: Masz niewątpliwie rację. Wszystko zależy od tego co chcemy uzyskać. Czy obniżyć pobór prądu z nieznacznym obniżeniem prędkości zaśmigłowej i prędkości modelu na silniku, czy interesuje nas tylko szybkość modelu. Jeśli zmniejszenie poboru prądu wynika z lepszej wydajności to jest to oczywista korzyść z zastosowania droższych łopatek. Chodziło mi tylko o zwrócenie uwagi, że nie ma pewności, że tak jest :-) bez pomiarów..
latacz Opublikowano 15 Października 2018 Autor Opublikowano 15 Października 2018 nie wiem czy te łopatki są droższe -nawet nie pamiętam ile za nie dałem -raczej tanio z jakiegoś allegro kiedyś... pomiarów obecnie nie zrobię -musiałbym wypruć wyposażenie z kadłuba żeby wyjąć silnik i dać na hamownię... liczyłem, że ktoś używał i oceni śmigła falco "praktycznie"
zipp Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 W dniu 15.10.2018 o 20:34, latacz napisał: nie wiem czy te łopatki są droższe -nawet nie pamiętam ile za nie dałem -raczej tanio z jakiegoś allegro kiedyś... pomiarów obecnie nie zrobię -musiałbym wypruć wyposażenie z kadłuba żeby wyjąć silnik i dać na hamownię... liczyłem, że ktoś używał i oceni śmigła falco "praktycznie" "droższe" tyczyło się do zaproponowanych przez kolegę Konrada łopatek GM które są ~3x droższe niż popularne "węglowe" gaupnery lub aeronauty (które są jednak bardziej plastikowe niż węglowe, tak na prawdę..)
latacz Opublikowano 16 Października 2018 Autor Opublikowano 16 Października 2018 Zrobiłem pierwsze próby w locie -śmigło/łopaty węglowe falco 14x8,5U i kołpak graupner - model motoszybowca 1250g 2metry rozpiętości - na pakiecie 3s do połowy rozładowanym przy poborze 20A model 1250g wisi na śmigle na styk. ciąg na świeżo naładowanym 3s około 1350g 21A jest w stanie spoko wisieć na śmigle z tendencją do wznoszenia, Swobodny start i wznoszenie na pewno ostrzej niż 45*. może około 60* ładnie idzie w górę. Po 20s model ma 160m. Mogłoby być lepiej ale pobór prądu skromny -moc max 230W. ogólnie śmigło falco pracuje cicho i jak na pobór prądu ciąg chyba niezły -choć szału tez nie ma. Na zastosowanym napędzie nie daje się zbytnio pogonić -ale kv jest malutkie około 700. Będzie czas to spróbuję porównać lot z innym śmigłem. Co do jakości i trwałości śmigła czas pokaże. Ogólnie chyba jest niezłe.
Rekomendowane odpowiedzi