qba Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Witam Kiedyż w prawdopodobnie miniaturowym lotnictwie zobaczyłem przekrój silniczka tak mi sie to spodobało ze postanowiłem iż zrobię kiedyś sobie taki ;] Niedawno wpadł mi w łapki zatarty z zerwanym gwintem Meteor, którego to widać po zabiegu poniżej: Btw poszukuję piasty do metorka co by w gablotce był kompletniejszy, i iglicy do mk12b, oraz silniczków w obojętnym stanie ;] jednego samozapłona chcę poświecić na przekrój ale mój mk12b jest w zbyt dobrym stanie i lepiej żeby stał w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Fajne Jak 'otwierales' silnik? Kątówą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 ...a kiedyś kupowało się w CSH DDRowskie przekroje na przeszczepy do Zeissów... Jedyne źródło części zamiennych.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Fajne Jak 'otwierales' silnik? Kątówą? Kątóweczka + super cienkie ostrze, potem wypolerowałem co sie da ;] jak na pierwszy raz to nawet fajnie wyszło. Zdjęcia nie ukazują tego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 super cienkie ostrze 1mm do stali nierdzewnej - czy znalazles cos jeszcze cienszego ??? pytam z ciekawosci zawodowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 bardzo twarde stalowe elementy tnę bez problemu . rzaz 0.3 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Heh, tez ostatnio przecinalem silnik. Tym razem na pile do ciecia ceramiki/kamienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Mask -nie zal Ci bylo ten motorek przekroic ? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Mask -nie zal Ci bylo ten motorek przekroic ? ... Nie, bo był to jedyny jego ratunek . Mial brutalnie wyłamaną jedną konsolkę razem z fragmentem skrzyni korbowej, a reszta generalnie sponiewierana. Wyciąłem wiec to, co brzydkie, a zostawiłem co ładne. Żaden to rarytas, zwykły amerykański Deezil, mający w swoim czasie gorszą reputację niż Raduga 7 u nas. Zresztą mam nowy, nie palony; i nawet wiem dlaczego... bo kompletnie nie ma kompresji ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 No tak ,bez jednej konsolki i to do tego z "otwarta" skrzynia wygladalby jak po masakrze ...wiec teraz wglada naprawde fachowo... Rzeczywiscie Deezil -e juz na wyglad sprawiaja wrazenie ze nigdy nie beda "chodzic" ...a jednak mimo prymitywnego wygladu obracaly smigla ...jezeli mialy kompresje ;D ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 ...no no no, mocne słowa "profanacja" itd, a niby dlaczego ruskie be, a "hamerykańskie" cacy? Przecież badziewie kompresji nie miało... Poza tym historia polskiego modelarstwa to Jaskółki, Sokoły, parę innych i właśnie "ruskie"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 ...i niektóre całkiem dobre; na swiatowym poziomie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Nie przesadzajmy z ta profanacja. Silnik ma wartosc albo nie bez wzgledu na szerokosc geograficzna. Egzemplarz w stanie fabrycznie nowym, lub prawie takim możesz kupić za 50 dolarow na ebayu, nooo chyba, że trafisz na perełkę z komprechą :mrgreen: . Tego byly miliony. To tak jak uzupelniac urwana konsolke we wspomnianej juz Radudze, nie baczac na koszty, momo, ze na allegro nowych i na czesci pod dostatkiem. Ale gdybym miał powiedzmy Jaskółkę w takim stanie, to też nie uzupełniałbym braków. Wysłałbym ją Tobie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Nie przesadzajmy z profanacja !-tak sie zawsze robilo ; silnik bez konsolki,z dziura w karterze ,uszkodzony gaznik- przecinalo sie tak zeby nie bylo widac uszkodzenia i silnik dostawal nowe "zycie"... Profanacja natomiast jest np: kolorowanie (oksydowanie ) na inny kolor Glowic ,kolpakow ,piast silnikow ,ktore sa jeszcze OK ,tylko "zeszla" lub stracila barwe oksydacja brrrr....takich poprawiaczy,pseudo " kolekcjonerow " powinno sie nie dopuszczac do silnikow....lub wywalic na z... pysk 8) Mask -a Jaskolke wyslij l e p i e j do mnie -ja zadbam o nia jak o wlasne "baby" ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 bk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Wyjątkowo wredny z Ciebie kolekcjoner. ps. Chłopie nie wycinaj swoich postów bo wtedy to co napisałem po tobie ja i inni traci sens :evil: Może zanim coś chlapniesz to się zastanów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 I tchórz.... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Tutaj znowu nie zalapalem sie na wypowiedz Mariana ... moze bedzie mial odwage napisac do mnie na PW -o co chodzi ?... ...tzn wiem co mu na serduszku ciazy..."pieje " na temat ochrony polskich silnikow -ze "gina" w zagranicznych czelusciach... a zapewniam go ze tak jak Polskie Zubry, Oscypki tak i Silniki Polskie maja sie dobrze , o czym jako Zbieracz powinien wiedziec (Krakow Muzeum Lotnicze )... Marianku , MaF z Allegro to nie JA ! ...ulzylo Ci ? ...mysle ze teraz juz bedziesz mogl spac spokojnie ,snij o kolorowych polskich Jaskolkach i Sokolach ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.