Ghandi Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witajcie W domu szał absolutny na temat Wojen Gwiezdnych. Syn (8lat) zna na pamiec wszystkie czesci, ma gre na kompa Star Wars Lego II no i ostatnio popelnilem dla syna dwa modele, zaczne od ostatniego ktory powstal - Star Destroyer. Model powstal w wiekszosci z prostej wycinanki papierowej + obserwacji z filmow, obrazkow z sieci itp itd. Ten model jest taką wprawką raczej niz docelowym modelem, ale sprawil Mlodemu i mi wiele frajdy podczas budowy. Szczegolow moze niewiele ale... banan na buziaku syna potwierdza ze do zabawy model nadaje sie wysmienicie. Dlugosc 7cm szerokosc 49 wysokosc 25 cm waga 100 gram wo dokonczenia zostaly generatory pola silowego (2 pingpongi na wiezyczce), doklejenie paru detali od spodniej czesci modelu i ewentualne malowanie/rysowanie linii podzialu pancerza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 ma gre na kompa Star Wars Lego II Znaczy Ty masz - ale pozwalasz sie mlodemu bawic A na powaznie - swietna robota - jak dasz odpowiedni silnik (duzy XD ) to spokojnie poleci Z ciekawosci - ile Wam czasu zajela budowa ? I jaki jest ten pierwszy model ??? EDIT: Napisalem TY z malej literki :oops: - przepraszam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 ma gre na kompa Star Wars Lego II Znaczy ty masz - ale pozwalasz sie mlodemu bawic A na powaznie - swietna robota - jak dasz odpowiedni silnik (duzy XD ) to spokojnie poleci Z ciekawosci - ile Wam czasu zajela budowa ? I jaki jest ten pierwszy model ??? aa zapomnialem foty wrzucic ponizej - kartonowy at-st `Walker` W gry to juz nie gram, czaaasem w battlefield 1942, ale to raz na 2-3miesiace Mysle ze polecialby spokojnie na TP-dzwonku czas budowy ok 3 godziny w sumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrduraj Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 No pozazdrościć fantazji Pomysł świetny!!! Dobrze ze GW dalej na dzieciakach robią wrażenie...aż łza się w oku kreci kiedy sobie przypomnę jak za dzieciaka wchodziłem do kina siadałem wygodnie w niezbyt wygodnym fotelu i "zatapiałem" się w świat "Imperium Kontratakuje" po raz 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Niezły...na prawdę niezły...ten AT-ST A skoro coś się tu dzieje to poniżej jest też mój wkład w temacie Star Wars. Również kartonowy... Tydirium Imperial Shuttle: A tu Falcon Millenium I razem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Mars czy Twoje modele są pobrane z internetu? Mam tego trochę na kompie To ja też dam coś z seri "Star Wars" Wahadłowiec Columbia- 50cm wysokości- karton. A tu już coś innego. Piotr z Gdańska- drewno w 97%. Zrobiony na podstawie kartonowej wycinanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Gdyby tego Star Destroyera zrobić jeszcze troche większego, wsadzić EDF, dwa serwa, odciąc gdzies lotki, to ładny pocisk by był :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Mars czy Twoje modele są pobrane z internetu? Mam tego trochę na kompie Nie wiem czy ty na serio pytasz czy jaja sobie robisz? Mam dowód osobisty położyć obok czy jak , żeby udowodnić ich autentyczność? A może mam jeszcze plany sfotografować (które de facto też jeszcze gdzieś posiadam) "niewierny Tomaszu"? :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Mars_2000, PiS! Wojtasowi chodzi o to, czy plany "wycinanek" brałeś z netu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Mars_2000, PiS! Wojtasowi chodzi o to, czy plany "wycinanek" brałeś z netu . Otóż to Moja Columbia jest właśnie z neta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Aaaaa.... Jeśli tak, to sorki za "nadinterpretację". "PiS" jak to Ładziak ujął Nie. Plany są samoróbką opracowaną wspólnie z moim wójkiem również zapalonym entuzjastą SW. Wszystko zostało zrobione na podstawie filmów, modeli plastikowych redukcyjnych, wszelkiego rodzaju prospektów dostępnych o tematyce SW. Były nawet starania o oficjalną ich publikację w Modelarzu i innych tego typu wydawnictwach, ale rozbiło się wówczas o prawa autorskie. A dokładnie o to, że Wydawcy mieli obawy czy LucasArts ich nie oskarży o kradzież własności (jakimi bez wątpienia są sylwetki tych statków)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Ahhhhh no to respect!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Mars_2000 byłbyś tak uprzejmy i przesłałbyś mi plany? ritmens@poczta.fm Zobowiązuję się do nierozpowszechniania planów bez wiedzy autora jak i czerpania korzyści z ich użytkowania. wszelkie prawa autorskie zostaną zachowane EDIT : plany falcon`a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Mars_2000 byłbyś tak uprzejmy i przesłałbyś mi plany? ritmens@poczta.fmZobowiązuję się do nierozpowszechniania planów bez wiedzy autora jak i czerpania korzyści z ich użytkowania. wszelkie prawa autorskie zostaną zachowane EDIT : plany falcon`a Hmmm....Co do planów to mogę mieć mały problem. Po pierwsze wiem, że gdzieś są w mieszkaniu u rodziców :? Muszę najpierw je spróbować odszukać...Potem pozostaje kwestia ich jeszcze zeskanowania, bo były wykreślane na kalce technicznej i papierze milimetrowym... Jak je znajdę, to udostępnię, ale faktycznie z w/w zastrzeżeniami. Odezwę się na Priva, jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Posiadam plany Sokoła Milenium Rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 http://starwars.pl/stuff_tf_modele_slawek.php no to i ja dodam swoje trzy grosze,macie tu kilka model ze Star Wars do pobrania ,oczywiście kartonówki i wszystkie mojej roboty a tu przedsmak jednego z nich Daje za free więc G.Lucas nic mi nie zrobi :devil: Robie je na kompie ,a jak ?-chętnym zainteresowanym opisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Sławek, Prawdziwy szacuneczek ! Naprawdę, kawałek pięknej roboty. PS1 - Ta strona, gdzie są te plany to też Twoja ? PS2 - Chyba, pod wpływem tych wszystkich powracających motywów z GW, to sobie zarzucę dzisiaj wieczorem na DVD Gwiezdne Wojny w ramach relaksu, bo kopaczy szmacianki nie chce mi się oglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Lepiej se zarzuć te modele do drukarki Strona nie moja tylko jedna z wielu fanowskich,a o modelach z kartonu moich i kolegów poczytasz na tym forum http://holonet.pl/viewtopic.php?f=21&t=70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Normalnie sobie zrobie takiego walkera tylko z małymi poprawkami - mysle że bedzie jak znalazł jako dreadnought dla moich orków do wh40k :twisted: Edit: Jak jeszcze raz ktoś zacznie tłumaczyć co to jest model redukcyjny, a co nie to wyleci z forum. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.