chicken007 Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Witam. Potrzebuję porady odnośnie doboru odbiornika do aparatury Reely HR-6 specyfikacja w linku na stronie 68 https://produktinfo.conrad.com/datenblaetter/1300000-1399999/001310037-an-01-pl-FERNSTEUERUNG_HT_6_2_4GHZ.pdf. Aparaturka działa całkiem fajnie jak za te pieniądze, chciałem dokupić drugi odbiornik i znalazłem takie coś https://allegro.pl/odbiornik-flysky-fs-ia6-6ch-dla-fs-i6-2-4ghz-afhds-i7645186769.html ale niestety nie działa. Przy bindowaniu mam komunikat na aparaturze binding OK ale odbiornik nie reaguje na komendy nadajnika i nie wyświetla mi na aparaturze parametrów (nie działa telemetria). Czy jest ktoś w stanie doradzić jaki odbiornik zadziała z tą aparaturą?
oki188 Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 Też miałem aparaturę Flysky tyko brandowaną jako niemiecka JAMARA odbiorniki FlySky działały z nią bez problemowo gdyż nic w sofcie nie zmienili oprócz nazwy. Ja testowałem swoją z tymi odbiornikami i działały prawidłowo. FLYSKY FS R6B FLYSKY FS GR-3E
chicken007 Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Opublikowano 26 Listopada 2018 Ja mam aparaturę Reely i odbiornik FlySky o takiej samej nazwie jak dedykowany odbiornik reely, nie działa.
Bodzioch Opublikowano 27 Listopada 2018 Opublikowano 27 Listopada 2018 Będzie działać tylko trzeba sprawdzić jaki system pracy jest napisany na odbiornikach. Te wersje co na foto są w systemie AFHDS i na taki trzeba zmienić w nadajniku. Strona 27 instrukcji. Pojawiły się już wersje tych starych odbiorników w systemie AFHDS 2A ale to wszystko pisze na naklejce odbiornika. Jeżeli nadajnik pracuje w systemie AFHDS 2A a odbiornik AFHDS to nie będzie działać. Ja testowałem to na radiu TGY i FS ale ten REELY to pewnie to samo.
chicken007 Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Opublikowano 3 Lutego 2019 Sorki że się nie odzywałem ale nie dostaje z jakiegoś powodu powiadomień na email. TO że moja aparatura ma możliwość zmiany z AFHDS 2A na AFHDS to wiem tylko kupiłem odbiornik z AFHDS 2S i identycznym oznaczeniem, w takim razie wygląda na to że trafiłem na wadliwy egzemplarz, no chyba że pomimo odpowiedniego systemu AFHDS 2A jest jeszcze jakiś ważny parametr, którego nie ma w instrukcji.
Rekomendowane odpowiedzi