kuba r. Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Witam, mam końcówkę skrzydła (skrzydło centro + dwie końcówki) i chciałbym przenieść jej profil do AutoCADa, tak żeby móc wrzucić to na maszynę CNC i wyciąć żeberka ze sklejki. Uszkodzeniu uległ centropłat, który chcę odbudować, ale nie mam pojęcia jaki to profil - centropłat w rzucie z góry jest prostokątem, więc wszystkie żeberka będą takie same. Myślałem o odrysowaniu profilu na początku końcówki, potem skan i obrysowanie w AutoCADzie, ale odwzorowanie będzie zapewne marne. Czy są na to jakieś sprawdzone patenty? Pozdrawiam, Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Witam, w sumie ciekawy pomysł z przyłożeniem końcówki do skanera i potem ręczne obrysowanie profilu. Jeśli dobrze rozumiem nie ma jakiegos sposobu, żeby zmusić program, np. AutoCADa, do przeniesienia tego skanu na rysunek wektorowy? Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Sposób jest, ale nie chcesz z niego korzystać Dowolny wektorowy program graficzny (Corel, Illustrator) ma możliwość trasowania konturu. Z tym, że zrobi to źle i spędziłbyś potem mnóstwo czasu usuwając zbędne setki punktów z linii. Tymczasem obrysowanie splajnem, czy krzywą Beziera to kilka sekund roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Obrysować skan w AC, zmierzyć grubość % i poszukać w programie Profili podobnego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Wystarczy zrobić zdjęcie,zaciągnąć do Cad lub Corel i obrysować,nie potrzeba skanera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Darmowy DesignSpark Mechanical też wczytuje jpg, PNG i fajnie się obrysowuje. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druk 3D Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Zawsze można to zeskanować przy użyciu skanera 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi