Skocz do zawartości

Drukowany P11c

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powstaje drugi obok 3DLabPrinta czeski sklep z modelami do druku. Na razie kończą opracowywać P11, następne modele będą się pojawiać.

Poprawiłem linka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziwne....... chłopaki z 3Dlabprint już mają jako normalna oferta sprzedaży na swojej stronie. Wrzuciłem linka na Giełda.

Cyli łod kogoś te pliki kup[ili z prawem dystrybucyi. 

No to dobranoc.. :-)

Pioter

Opublikowano

Mają, podobnie jak kilka innych modeli, których nie wymyślili a udostępniają do sprzedaży. Widocznie taka kooperacja. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Dokładnie tak. 3DLab Print ma już "wyrobiona markę" - po prostu każdy projektant teoretycznie może się z nimi dogadać aby umieścić swój projekt w ich sklepie. Po spełnieniu jakiś norm jakości. Oczywiście za odpowiedni procent od sprzedaży. To w sumie tylko bity danych. Co za różnica czy sprzedasz 10 czy 100 skoro nic nie trzeba produkować, a kasa sama płynie...

Opublikowano

Niby nie trzeba produkować, ale trzeba to wymyślić, narysować i przetestować. To też się samo nie robi, tylko kosztuje konkretną ilość czasu i prototypów. Goście z Print Beatu pracowali nad tym grubo ponad rok, zajawka była na ich profilu na facebooku już dawno temu. I trzeba im przyznać - przyłożyli się do tego. Wiem, bo już drukuję :) 

• Lubię to 1
Opublikowano

Nikt nie neguje ilości pracy. Wiem bo sam projektuję mojego F8F Bearcat (od kilkunastu miesięcy). Raczej chodzi mi o to ze jak raz to zrobisz to zależy Ci aby było dostępne w jak największej liczbie miejsc. NA Print Beat może ktoś wejdzie może nie. Na 3DLabPrint już raczej tak...

Opublikowano

Ja chętnie zapłaciłbym za dobre plany Karasia pod laser, przeszukiwałem niedawno i znalazłem niedokończony wątek sprzed kilku lat, ktoś zaczynał to rozrysowywać i niestety - temat utknął w martwym punkcie...

Opublikowano

Znalazłem temat, ale też się urwał jakieś półtora roku temu, i nie widać tam efektu końcowego ani plików..

Bo ciężko wyszedł. Trochę zapał opadł. Z dziesięć razy się do niego zabierałem.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To może się przyjrzysz od nowa? Popatrz ile przybyło materiału porównawczego :) Przejrzysz sobie zdjęcia struktur na 3DLabie i może znajdziesz nowe spojrzenie na temat ?

Opublikowano

Pewnie tak. Niestety musi poczekać mam kilka zobowiązań na drukarce. No ale może nie zaśmiecajmy wątku. Kiedyś Karasia ujawnię i tu.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Gdybyś potrzebował mocy przerobowej na drukarce na prototypy, to moja CR-10 nie ma stuprocentowego obłożenia ;)

Wątek jest o drukowanych polskich samolotach, więc nie uważam tego za zaśmiecanie :)