dekooral Opublikowano 17 Listopada 2018 Opublikowano 17 Listopada 2018 Witam. Posiadam jako drugą aparaturę Graupner MZ 12. Chciałbym do niej wgrać Pliki głosowe i nie bardzo wiem jak. Może ktoś z kolegów robił już w niej update i by opisał przebieg całego procesu. Posiadam odpowiedni kabel silikonowy (tak mi się wydaje). Problem w tym, że owa aparatura nie posiada złącza usb.
Czajan Opublikowano 17 Listopada 2018 Opublikowano 17 Listopada 2018 Update możesz zrobić z kart SD .
dekooral Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 Grzegorzu, niestety z karty się nie da. Aparatura nie posiada slotu na kartę. Tomek, czy możesz coś więcej napisać, co to oznacza i jak to wykonać w praktyce. Dziękuje za zainteresowanie.
Kristoferbp Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 Cześć W pierwszej kolejności ściągnij sobie manual ze strony Graupner.de. Updates.Niestety jest tylko w języku niemieckim. https://www.graupner.de/blog/detail/sCategory/735/blogArticle/14 Na stronie 32 masz wszystko opisane. Do kabelka o którym piszesz, musisz mieć jeszcze adapter, nr Graupnera 6466s.(strona 205 instrukcji) Łączysz oba kabelki i wtyczkę 3pin podpinasz do gniazda DATA w nadajniku. Wcześniej instalujesz na komputerze ze strony Graupnera najnowszy program do aktualizacji i obsługi jego sprzętu. Tutoriale jak to zrobić są np na Yuotube. PS Wrzuć strony z instrukcji do translatora Na pewno dasz radę Pozdrawiam Krzysztof
dekooral Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 A jednak nie mam odpowiedniego kabla. Posiadam kabel usb graupner oraz końcówke do aktualizacji odbiornika i regulatora. Szkoda. Myślałem że uda się mi podobnie jak z MZ18. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Kristoferbp Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 A próbowałeś wykorzystać przejściówkę z MZ18? (7168.6S i wtyczka 3pin) Pozdrawiam Krzysiek
dekooral Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 Tak. to już przerobiłem.
Rekomendowane odpowiedzi