dekooral Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Witam. Posiadam jako drugą aparaturę Graupner MZ 12. Chciałbym do niej wgrać Pliki głosowe i nie bardzo wiem jak. Może ktoś z kolegów robił już w niej update i by opisał przebieg całego procesu. Posiadam odpowiedni kabel silikonowy (tak mi się wydaje). Problem w tym, że owa aparatura nie posiada złącza usb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czajan Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Update możesz zrobić z kart SD . Link to comment Share on other sites More sharing options...
TommyTom Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 przez hidden menu Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekooral Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 Grzegorzu, niestety z karty się nie da. Aparatura nie posiada slotu na kartę. Tomek, czy możesz coś więcej napisać, co to oznacza i jak to wykonać w praktyce. Dziękuje za zainteresowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristoferbp Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Cześć W pierwszej kolejności ściągnij sobie manual ze strony Graupner.de. Updates.Niestety jest tylko w języku niemieckim. https://www.graupner.de/blog/detail/sCategory/735/blogArticle/14 Na stronie 32 masz wszystko opisane. Do kabelka o którym piszesz, musisz mieć jeszcze adapter, nr Graupnera 6466s.(strona 205 instrukcji) Łączysz oba kabelki i wtyczkę 3pin podpinasz do gniazda DATA w nadajniku. Wcześniej instalujesz na komputerze ze strony Graupnera najnowszy program do aktualizacji i obsługi jego sprzętu. Tutoriale jak to zrobić są np na Yuotube. PS Wrzuć strony z instrukcji do translatora Na pewno dasz radę Pozdrawiam Krzysztof Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekooral Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 A jednak nie mam odpowiedniego kabla. Posiadam kabel usb graupner oraz końcówke do aktualizacji odbiornika i regulatora. Szkoda. Myślałem że uda się mi podobnie jak z MZ18. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristoferbp Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 A próbowałeś wykorzystać przejściówkę z MZ18? (7168.6S i wtyczka 3pin) Pozdrawiam Krzysiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekooral Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 Tak. to już przerobiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts