Skocz do zawartości

charbox

Artur

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jakie sa realia cenowe wykonania tego układu ??

Bo od czasu jak mam Sharka20 to co mi więcej do szcześciapotrzeba ?? A za 350zł mam wszystko prawie :)

Opublikowano

ja mam wlasnie zrobiona, zostalo mi skonczyc obudowe, ale juz uruchomiona i dziala

mam shark 10 v2 ta zas bedzie jako 2

potem wzuce fotki

Opublikowano

wydalem jakies 110 zl nie liczac laminatu na plytki, radiatora (ze starego pentium 133), wentylatorka i wyswietlacza lcd ktory posiadalem ,do tego dojdzie jeszcze 20 zl na soft

ale satysfakcja jaka no i ladne prady rozladowania bo do 4A

Opublikowano

Dobry wieczór,

mam pytanie - jak w praktyce wygląda samo uruchamianie układu ?

tzn. po zlutowaniu rzeczy i podłączeniu w całość, co jeszcze zostaje do zrobienia ? czy moza zamówić układ zaprogramowany ?

Tomek

Opublikowano

trzeba jeszcze to wszystko skalibrowac (potencjometry montazowe precyzyjne), ale to troche zabawy z miernikiem w rece, no i wgrac soft w procesor, ale ja przez to juz przebrnolem i w razie czego wytlumacze jak to zrobic :D:D

Opublikowano

To troche zabawy i kaski do wydania.

Coś ok 140 zł jak liczę?

Przy założeniu że wszystko pójdzie o.k.

Bo inaczej koszty mogą przewyższyć np.Sharka :(

Opublikowano

ja wiekszosc komponentow mialem wiec mnie wyszlo taniu. dokupuem tylko tanioche typu stabilizatorki, pr'ki i takie tam podobne.

Ale wydaje mi sie ze 140 to w zyciu nie wyjdzie.

Jakbym mial wszystko kupowac to chyba bym sobie odpuscil zwazywszy na ceny ladowarek w obecjej chwili.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Panowie mam pytanko.

Czy ktoś może mi zaprogramować procka do tej ładowarki?

Niestety cos mi nie wychodzi z tym programowaniem. :cry:

Pozdrawiam

dali

Opublikowano

Witam.

Wszystko jest pięknie jak się czyta.

Tak naprawdę mam programator Combo 3 i po podłączeniu wykrywał po ISP procka i niby wszystko było ok.

Niestety nie udało się mnie wgrać programu poprawnie.

Po odpięciu programatora i resecie procka wyświetlał się pierwszy rząd, ale wszystkie pola ciemne.Brak jakiejkolwiek reakcji.Oczywiscie układ wstępnie uruchomiany według instrukcji.

Następnym krokiem było podpięcie innego programatora cos podobnego, jaki Artur polecił.

Niestety on już nawet nie rozpoznał scalaka. I cos mnie się wydaje ze albo scalak w plecy albo cos nie tak robię.

Pozdrawiam

dali

Opublikowano

to ze swieci ci na czarno jedna linia w wyswietlaczu to znaczy ze go zle podlaczyles lub program w procku faktycznie jest zle wgrany.

to ze nie mozesz zapogramowac procka ponownie to chyba wina tego ze ladowarka ma swoj kwarc i autor rak skonfigurowal procek zeby go wykorzystac a mozliwe ze twoj progrmaator takiego kwarca nie ma i procek stoi. tak bylo w moim przypadku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.