Artur Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 czy ktos z was zrobil cos takiego??? IHMO ładowarka bardzo ciekawa dla tych co nie boja sie lutownicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Ja zrobilem. Jade z pol roku na niej i wszystko ok. Fakt ze roboty troche szczegolnie przy laczeniu tych plytek ze soba Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Dobrze dodać ten link http://www.diodak.com/elektronika.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 BTW bedzie ktoś zabierał sie za taką ładowarke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 A jakie sa realia cenowe wykonania tego układu ?? Bo od czasu jak mam Sharka20 to co mi więcej do szcześciapotrzeba ?? A za 350zł mam wszystko prawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted February 11, 2007 Author Share Posted February 11, 2007 ja mam wlasnie zrobiona, zostalo mi skonczyc obudowe, ale juz uruchomiona i dziala mam shark 10 v2 ta zas bedzie jako 2 potem wzuce fotki Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Jak cenowo wyszedłeś ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted February 11, 2007 Author Share Posted February 11, 2007 wydalem jakies 110 zl nie liczac laminatu na plytki, radiatora (ze starego pentium 133), wentylatorka i wyswietlacza lcd ktory posiadalem ,do tego dojdzie jeszcze 20 zl na soft ale satysfakcja jaka no i ladne prady rozladowania bo do 4A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tom_tom Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 Dobry wieczór, mam pytanie - jak w praktyce wygląda samo uruchamianie układu ? tzn. po zlutowaniu rzeczy i podłączeniu w całość, co jeszcze zostaje do zrobienia ? czy moza zamówić układ zaprogramowany ? Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted February 11, 2007 Author Share Posted February 11, 2007 trzeba jeszcze to wszystko skalibrowac (potencjometry montazowe precyzyjne), ale to troche zabawy z miernikiem w rece, no i wgrac soft w procesor, ale ja przez to juz przebrnolem i w razie czego wytlumacze jak to zrobic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 To troche zabawy i kaski do wydania. Coś ok 140 zł jak liczę? Przy założeniu że wszystko pójdzie o.k. Bo inaczej koszty mogą przewyższyć np.Sharka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 ja wiekszosc komponentow mialem wiec mnie wyszlo taniu. dokupuem tylko tanioche typu stabilizatorki, pr'ki i takie tam podobne. Ale wydaje mi sie ze 140 to w zyciu nie wyjdzie. Jakbym mial wszystko kupowac to chyba bym sobie odpuscil zwazywszy na ceny ladowarek w obecjej chwili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted February 17, 2007 Author Share Posted February 17, 2007 wychodzi cos troche ponad 100 zl, ale musze przyznac ze dziala super moj narazie bez obudowy wyglada tak : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted February 17, 2007 Share Posted February 17, 2007 Ładne cacko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Witam. Panowie mam pytanko. Czy ktoś może mi zaprogramować procka do tej ładowarki? Niestety cos mi nie wychodzi z tym programowaniem. :cry: Pozdrawiam dali Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 a w czym masz problem? programator to raptem kilka kabelkow przylutowanych do podstawki dil40. soft np bascom demo. 0 problemow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted March 7, 2007 Author Share Posted March 7, 2007 polecam: programator i PonyProg200 program darmowy i swietnie dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
dali Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Witam. Wszystko jest pięknie jak się czyta. Tak naprawdę mam programator Combo 3 i po podłączeniu wykrywał po ISP procka i niby wszystko było ok. Niestety nie udało się mnie wgrać programu poprawnie. Po odpięciu programatora i resecie procka wyświetlał się pierwszy rząd, ale wszystkie pola ciemne.Brak jakiejkolwiek reakcji.Oczywiscie układ wstępnie uruchomiany według instrukcji. Następnym krokiem było podpięcie innego programatora cos podobnego, jaki Artur polecił. Niestety on już nawet nie rozpoznał scalaka. I cos mnie się wydaje ze albo scalak w plecy albo cos nie tak robię. Pozdrawiam dali Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 to ze swieci ci na czarno jedna linia w wyswietlaczu to znaczy ze go zle podlaczyles lub program w procku faktycznie jest zle wgrany. to ze nie mozesz zapogramowac procka ponownie to chyba wina tego ze ladowarka ma swoj kwarc i autor rak skonfigurowal procek zeby go wykorzystac a mozliwe ze twoj progrmaator takiego kwarca nie ma i procek stoi. tak bylo w moim przypadku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted March 7, 2007 Author Share Posted March 7, 2007 jest w fuse bitach ustawione na kwarc zewnetrzny, wiec albo programowac w ładowarce, lub plytce z kwarcem i 2 kondesatorami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.