jacekplacek Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Przerabiam aparaturę 35MHz i zamontuję w niej moduł z Tg 9x, zamontuję go cały razem z pudełkiem,więć muszę dorobić wtyczkę do tego modułu ale nie wiem który pin jest do czego + - s ?
Bodzioch Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Już przecież pytałeś jaki PIN do czego . http://pfmrc.eu/index.php/topic/76023-potrzebuj%C4%99-schemat-jak-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-modu%C5%82-wcz-tg9-mam-same-p%C5%82ytki/
jacekplacek Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2018 Wcześniej pytałem o płytki z tego modułu, a teraz pytam jak mam całe pudełko plastikowe z tym modułem, to w tym gniazdku w pudełku jaki pin jest do czego , a nie w płytce. Nie jestem elektronikiem i nie zajmuję się tym sam tylko mam kolegę co mi to lutuje itd., ale ona zawsze wcześniej niż coś zrobi to dopytuje się o schematy, i takie sprawy jak te piny we wtyczce tego modułu 9x, który to +, a który -, a który to sygnał. Ja jestem mechanikiem, no to próbuję Was zapytać gdzie są te + i -
maxiiii Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Ale chyba wiesz, że ten moduł na dzień dzisiejszy nie spełnia podstawowej normy bezpieczeństwa i nadaje się już tylko do muzeum ....
Bodzioch Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Przecież pudełko nie ma innego gniazda tylko to jest to samo które jest na płytce tylko widać go w otworze w pudełku.
maxiiii Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Chodzi o FS. Żaden odbiornik ośmiokanałowy w tym systemie nie ma FS.
jacekplacek Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2018 nie wiem o czym piszecie, ale model będzie latał tylko na hali więc raczej transmisja niczemu nie zaszkodzi, bo wątpię żeby wydostała się na zewnątrz, chyba że to samo moduł jest niebezpieczny i coś zniszczy, podpali czy temu podobne.... ja tylko pytałem który drut w tym jedynym gniazdu czy też wtyczce w tym module jest dodatni, a który ujemny, a który to sygnał, nie znalazłem tego w instrukcji, więc zadałem to pytanie tutaj, czekam na odpowiedź na to pytanie
gucio72 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Kolega Bodzioch pokazał Ci fotkę z opisem pinów. To czarne gniazdo na płytce, to jest dokładnie to co widzisz w tym "pudełku".
jacekplacek Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2018 co do meritum to dziękuję, już zrozumiałem, a nawet polutowałem wtyczkę
Rekomendowane odpowiedzi