jacekplacek Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Przerabiam aparaturę 35MHz i zamontuję w niej moduł z Tg 9x, zamontuję go cały razem z pudełkiem,więć muszę dorobić wtyczkę do tego modułu ale nie wiem który pin jest do czego + - s ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzioch Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Już przecież pytałeś jaki PIN do czego . http://pfmrc.eu/index.php/topic/76023-potrzebuj%C4%99-schemat-jak-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-modu%C5%82-wcz-tg9-mam-same-p%C5%82ytki/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekplacek Posted December 5, 2018 Author Share Posted December 5, 2018 Wcześniej pytałem o płytki z tego modułu, a teraz pytam jak mam całe pudełko plastikowe z tym modułem, to w tym gniazdku w pudełku jaki pin jest do czego , a nie w płytce. Nie jestem elektronikiem i nie zajmuję się tym sam tylko mam kolegę co mi to lutuje itd., ale ona zawsze wcześniej niż coś zrobi to dopytuje się o schematy, i takie sprawy jak te piny we wtyczce tego modułu 9x, który to +, a który -, a który to sygnał. Ja jestem mechanikiem, no to próbuję Was zapytać gdzie są te + i - Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxiiii Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Ale chyba wiesz, że ten moduł na dzień dzisiejszy nie spełnia podstawowej normy bezpieczeństwa i nadaje się już tylko do muzeum .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzioch Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Przecież pudełko nie ma innego gniazda tylko to jest to samo które jest na płytce tylko widać go w otworze w pudełku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxiiii Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Chodzi o FS. Żaden odbiornik ośmiokanałowy w tym systemie nie ma FS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekplacek Posted December 5, 2018 Author Share Posted December 5, 2018 nie wiem o czym piszecie, ale model będzie latał tylko na hali więc raczej transmisja niczemu nie zaszkodzi, bo wątpię żeby wydostała się na zewnątrz, chyba że to samo moduł jest niebezpieczny i coś zniszczy, podpali czy temu podobne.... ja tylko pytałem który drut w tym jedynym gniazdu czy też wtyczce w tym module jest dodatni, a który ujemny, a który to sygnał, nie znalazłem tego w instrukcji, więc zadałem to pytanie tutaj, czekam na odpowiedź na to pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucio72 Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Kolega Bodzioch pokazał Ci fotkę z opisem pinów. To czarne gniazdo na płytce, to jest dokładnie to co widzisz w tym "pudełku". Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekplacek Posted December 6, 2018 Author Share Posted December 6, 2018 co do meritum to dziękuję, już zrozumiałem, a nawet polutowałem wtyczkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts