Kubazpoznania Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów! Mam na imię Kuba 18 lat mieszkam pod Poznaniem . Od zawsze chciałem mieć samolot lecz nie kupny za 100 zł a taki co sam zrobię będzie duży i fajny ,wkoncu gdy mam finanse chce to zrealizować i tak trafiłem na to forum . Nigdy nie robiłem czegos takiego, tylko samochody . Mam nadzieje ze miło spędzę tutaj czas ! Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinolesno Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Witaj zacznij moze jednak od czegos mniejszego i latwiejszego Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubazpoznania Posted December 7, 2018 Author Share Posted December 7, 2018 Niestety nikt mnie nie namowi jestem strasznie uparty . Plany wydrukowalem i juz cześć części kupiłem ;p i mam nadzieje ze ktoś mi pomoże z forum bo mam parę pytań a nie chce zrobic tego byle jak. Mam nadzieje ze rozumiesz zapal młodego człowieka ;p A i chce zrobić F-18. Wziąłem plany z tego forum . Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinolesno Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 F-18 napedzany EDF-em? Tez tak zrobilem jak Ty, z ty ze ja kupilem kit Pipera o rozp 250cm z silnikiem benzynowym. Bylo to rok temu i dopiero koncze model. Po drodze zbudowalem jeszcze 2 inne, jeden 190cm drugi 225cm rozp, oba z plyt polipropylenowych. Na tych 2 nauczylem sie latac. Napisz cos o tym F-18. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubazpoznania Posted December 7, 2018 Author Share Posted December 7, 2018 http://pfmrc.eu/index.php/topic/58713-p- fa-18-super-hornet/ wszystko wziąłem z tego linku . Silnik elektryczny w środku samolotu . Wziąłem ten ponieważ śmigło przy samolocie odrzutowym by śmiesznie wyglądało a tu jednak jest przemyślane i nie rzuca się to tak w oczy,kolejna rzeczą jest ze jest duży 112 cm długość 76 cm szerokość co myślę że będzie spoko jak na pierwszy samolot i ostatnia rzeczą jest ze po planach widzę ze nie będzie trudno się składać . Lecz chciałem dopytac odnośnie wycinania części z płyty i odnośnie kol bo chciałbym żeby one sie wysuwaly elektrycznie lecz skoro nie ma tego w planie to raczej nie ma opcji żeby to sam zrobił bo może stracić proporcje i nie będzie latał ,bynajmniej tak myślę , jeśli jest inaczej to proszę mi napisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shock Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 To temat do powitań,do dyskusji są tematy na forum do których zapraszam. Witaj na forum . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts