SAPER Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Mam na stanie taki dwumetrowy szybowiec przerobilem go na motoszybowiec Mam problem z wywarzeniem ponieważ nie wiem jak wyznaczyć Miejsce SC na placie. Może ktoś ma jakąś metodę żeby wyznaczyć SC na płacie? Pozdrawiam Saper
young Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Jak masz zielony przyrząd do wyważania to samo wyjdzie. Tak statystycznie to 30 procent od natarcia potem rzut z ręki i obserwacja - ja tak bym zrobił potem korekty na lotnisku. Są też programy, wyliczenia itp. ale do tego modelu wystarczy organoleptycznie
robo123rob Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 1/3 szerokości skrzydeł od natarcia j/w kolega napisał reszta poprawek na lotnisku jak bedzie zadzierał to do przodu, jak nosem w dół to do tyłu. Prosty i wolny szybowiec więc szybko ustawisz toż to nie demon prędkości.
SAPER Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2018 Dzięki za pomoc Pozdrawiam Saper
BRoman Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Najpierw wyważ a następnie opróżnij "wyważarkę ". Nigdy odwrotnie !
wojcio69 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Wstępnie możesz sobie policzyć z załączonego programu, reszta na lotnisku, ale to co już napisano, 1/3 cięciwy skrzydła licząc od krawędzi natarcia, a resztę dopieścisz na lotnisku. WinSP_PL.zip
Rekomendowane odpowiedzi