cesarz150 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zakupiłem ostatnio kamerkę gopro 7 black, do innych celów wprawdzie ale chciałbym ją wykorzystać do filmowania podczas lotu motoszybowcem. Mam tylko wątpliwość czy mogę ją zasilać z pakietu 3S, tego zasilającego silnik - chodzi o to czy napięcie 11.1 V będzie odpowiednie. Robię tak z kamerką RamCam 2 i wszystko jest OK. Nie chciałbym po prostu uszkodzić dość drogiej kamery. Będę wdzięczny za pomoc w tym zakresie. Pozdrawiam
MacFlyer Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Napiecie w gopro to 5V więc musisz dac przez jakiegoś bec'a lub inny regulator napięcia.
Bodzioch Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Połączenie kamery z urządzeniami zewnętrznymi jest przez port USB i z niego też jest ładowany akumulator. Między pakietem a kamerką musi być przetworniczka DC/DC +5V z gniazdem USB gdzie masz napięcie do ładowania akumulatora kamery. W czasie nagrywania akumulator nie jest ładowany.
cesarz150 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2019 Dziękuję bardzo za cenne informacje.
Rekomendowane odpowiedzi