cesarz150 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zakupiłem ostatnio kamerkę gopro 7 black, do innych celów wprawdzie ale chciałbym ją wykorzystać do filmowania podczas lotu motoszybowcem. Mam tylko wątpliwość czy mogę ją zasilać z pakietu 3S, tego zasilającego silnik - chodzi o to czy napięcie 11.1 V będzie odpowiednie. Robię tak z kamerką RamCam 2 i wszystko jest OK. Nie chciałbym po prostu uszkodzić dość drogiej kamery. Będę wdzięczny za pomoc w tym zakresie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Napiecie w gopro to 5V więc musisz dac przez jakiegoś bec'a lub inny regulator napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Połączenie kamery z urządzeniami zewnętrznymi jest przez port USB i z niego też jest ładowany akumulator. Między pakietem a kamerką musi być przetworniczka DC/DC +5V z gniazdem USB gdzie masz napięcie do ładowania akumulatora kamery. W czasie nagrywania akumulator nie jest ładowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cesarz150 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Dziękuję bardzo za cenne informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi