Mike Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Witam. Poszukuje planów jakiegoś ładnego, prostego w budowie i dobrze zachowującego się w powietrzu "Kombata" . Chodzi mi tutaj o elektryka. Jeżeli ktoś takie plany posiada w wersji elektronicznej to bardzo bym prosił o przesłanie na moją poczte: migan1@interia.eu PS: Dobrze by było gdyby można go było wykonać z materiałów pod ESA :wink: Będe bardzo wdzięczny :jupi:
ECO400 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Tu masz kombaty WW1 http://www.77sterminalegni.it/progetti_ww1.htm
TooM Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Nie napisałeś o jakiego kombata Ci chodzi ,tzn WWI skala 1/8 ,WWII skala 1/12 czy ESA.Zacznij szukać coś dla siebie od tej stronyhttp://www.rcpabianice.strefa.pl/linki.html Jeśli chodzi o WWI lub WWII, to choć elektryki w WWII są dopuszczalne to nie sprawdzają się,no i brak hałasu silnika i zapachu spalin PS przyjedź na jakieś zawody,kombaciarze to chyba najbardziej otwarta i przyjazna zgraja,szczególnie dla nowicjuszy. :jupi:
Mike Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Przepraszam - chodzi mi oczywiście o ESA. Chciałbym zacząc z kombatami i zrobić jakiegos prostego - z depronu najlepiej - bo EPP to nie mam w domu generalnie chodzi mi o ESA :wink:
TooM Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Ech! Znowu kombat z depronu,ludzie to nie wychodzi,pierwsze mocniejsze lądowanie czy stuknięcie i zostają z takiego frytki. Zamów u Marka w cyber -fly model a EPP,chcesz mieć coś własnego projektu ,narysuj w corelu to on Ci wytnie. Nie masz kasy( 80-100 zł) rozglądnij się wkoło siebie i zadaj pytanie ,czy wszyskie przedmioty które posiadam ,są mi potrzebne.Te których nie dotknąłeś przez ostatnie dwa lata naprawdę nie są Ci potrzebne i sprzedaj je ---->sprzedaj.Jest to najprostszy sposób na nasze dziwactwa,sorry ,modele. Można też kupić płytę EPP i wyciąć jak styropian,można też skleić z odpadówhttp://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=8026 ,nie masz napisz na pw. ALE NIE DEPRON :!: Depron jest fantastycznym materiałym ,zobacz co robią DEBILE np.Motylasty ale nie ESA. I to by było na tyle Co do projektu to lata wszystko ,co ma :profil płaskowypukły ,kąty zaklinowania silnika,skrzydła ,statecznika - 0 stopni,mały wznios skrzydła ok 15 mm,skręt profilu (-2 do 0) stopnie .Pozostałe parametry zgodne z regulaminem ESA .Tak powstał mój Me 309.No i dobrze mieć dwa serwa na lotkach(zwłaszcza przy oblatywaniu prtotypu),potem wystarcza jedno.
Mike Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Oki, dzięki. Masz ode mnie pomógł. Ale chyba narazie nic nie stworze - bo i tak nie mam kawałków EPP. Dzięki i pozdro
sudik Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Zawsze ozna model wyciąc zamiast z EPP ,np. ze styropianu
Ładziak Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Wiesz, co piszesz? :shock: . Porównaj własności mechaniczne obu materiałów :evil: .
meteor Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Zawsze ozna model wyciąc zamiast z EPP ,np. ze styropianu Tak wyglądał przed zderzeniem (na samym dole z 3 taśmami) A tak wyglądał mój model (po prawo) podczas czołowego zderzenia w walce, nie chcę myśleć co by było gdyby był ze styropianu :?
sudik Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Styropian jest tanszy od EPP i znacznie łatwiej dostępny, wiem że styropian jest zdecydowanie słabszy od EPP i nie podważam tego.
meteor Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Marcin nic takiego nie pisałem ,pomyliłes posty przepraszam źle zaznaczyło :oops:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.