enter1978 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Nie mogę zlokalizować planów tego modelu https://www.flitetest.com/articles/ft-edge-release Kurcze zauroczył mnie ten model i chciał bym taki mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 https://forum.flitetest.com/index.php?resources/ft-edge.22/ Góra po prawej stronie przycisk Downloand Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Dzięki Paweł, kurcze klikałem różne odnośniki i ciągle mnie gdzieś przekierowywało. Plany pobrane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster222 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Będzie relacja z budowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Hm? Pewnie tak , model lata fajnie, wygląda obłędnie , nie tak dawno szukałem takiego metraka po sklepach ale żaden mi się nie podobał , a tego jak zobaczyłem to od razu było WOW, po prostu lubię takie kształty i to jest model w moich klimatach. Kolejnym powodem jest to że lubię dłubać a od wiosny wszystko wskazuje na to że przeprowadzę się z mojego miejsca zamieszkania do bloku w mieście i co ja w bloku zrobię? najwyżej takiego metraka z pianki. Tylko nie wiem gdzie dostać taką piankę pokrytą papierem , jak nie namierzę takiej pianki to pewnie będzie depron w robocie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Pianka pokryta papierem. Np: sklep F3M, sklepy dla plastyków i wiele innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 To takie coś? https://www.ef3m.pl/pl/p/Plyta-piankowo-kartonowa-5mm-biala-100x70-cm-5-szt/2539 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 . a od wiosny wszystko wskazuje na to że przeprowadzę się z mojego miejsca zamieszkania do bloku w mieście i co ja w bloku zrobię? najwyżej takiego metraka z pianki. Ej ,Wiesiek nie przesadzaj.... Przy odrobinie chęci i organizacji nawet 3 metrowy akrobat to nie problem w mieście i bloku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Rafał pewnie masz rację , ale ja to bałaganiarz jestem a mieszkanie wynajmowane , w domu jak mi kapnie klej to tu to tam to nic się nie dzieje to moja chałupa , a w czyimś to wolę nie zaczynać poważnych projektów. A w obecnym domu będę raz na tydzień przy sobocie trawę pokosić , polatać benzyną i kiełbasę na grilu usmażyć , na sklejanie nie będzie czasu. A taką metrową piankę można wykonać zawsze i wszędzie . Gotowy kit to nie problem ale przyznam że nie wyobrażam sobie budowy tartaku od zera w bloku, ja jestem niezorganizowany połowę czasu jaki trwa budowa modelu tracę na szukanie narzędzi czy materiałów , jak by mi jeszcze doszło pilnowanie aby nie uszkodzić komuś mieszkania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek36 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Chętnie bym kupił taką wycinankę czy ktoś się orientuje gdzie można taki zestawik nabyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Najłatwiej to chyba kupić piankę którą zlokalizowałem https://www.ef3m.pl/pl/p/Plyta-piankowo-kartonowa-5mm-biala-100x70-cm-5-szt/2539 Pobrać wydrukować plany i wyciąć i posklejać model. Jak dla mnie to model jest uroczy , ale ja na razie pobrałem tylko plany , bo mam rozpoczęty tartak ultimate, w międzyczasie modyfikuję model extra va-models bo mam zamiar nim latać, a i z extrą benzynową lada moment wjadę na warsztat model jest sprawny ale pusty, wyposażenie leży w szafkach i trzeba model wyposażyć. Za tego edga piankowego na pewno się zabiorę ale jak skończę na tip top piankę va-models i przygotuję do lotu extrę benzynową. Ale gdyby była opcja na zamówienie takiej pianki już powycinanej w rozsądnych pieniądzach to też bym chętnie zamówił gotową wycinankę, bądź podłączył sie do czyjegoś zamówienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Ta płyta nazywa się FOAM-x i jest dostępna w większych arkuszach i 3 grubościach np. tu: http://www.plastics.pl/produkty/reklama/plyty-foam-x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi