Michal4x4 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Spoko, miałem na myśli wagę sprzętu jaki stosujesz. Widać na zdjęciach jasno ze model sam kowadlem nie jest;) Jak masz 30 g silnik i taką baterie to sama elektryka wazyc moze kolo 100g albo lepiej tak na moje oko. Bedę dalej oglądał. Pozdr. M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Policzyłem na szybko że konstrukcja waży 93g a wyposażenie pozostałe 142g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Sprawa jasna! Najwazniejsze, żeby frajda z budowy i lotów była! Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Bardzo powoli zbliżam się ku końcowi: Waga: 206g + bateria 48g, i już dużo nie przybędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Lata w dodatku bez najmniejszego ruchu trymerami. Wszystkie szczegóły, że tak powiem, kosmetyczne nie są jeszcze dokończone, ale już wiem że projekt zakończył się sukcesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Ślicznie! Teraz detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 No i gotowe. Nie jestem zadowolony z jakości poszycia (wyszedłem z wprawy, następny model jest pod tym względem dużo lepszy) ani malowania (tego się akurat spodziewałem), ale w locie prezentuje się znośnie.Waga do lotu: 272g, czyli dobrze poniżej założeń.Podarowałem sobie kołpak bo nie udało mi się znaleźć takiej kombinacji silnika, śmigła, piasty i kołpaka żeby wszystkie elementy do siebie pasowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Pieknosci gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Mnie się podoba! kolorki fajne i widać go będzie. Kołpaczek łatwo z pianki wytoczyć, nic nie waży i zrobić można dokładnie taki jaki potrzeba, ale to detalik. Film z lotu chetnie zobaczę. Pzdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 A jak się mocuje taki kołpak z pianki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Przykleiłbym sam kołpaczek do łopat na 2 malutkie kropelki uhu por. Mozna tez dodać kołnierz za prop saverem (tj od strony silnika ) i ten kolnierz przykleić do kołpaka tak aby dociskał lopatki (tylko wtedy jak prop saver "zadziala" to kołnierz się zerwie, ale moze być wyciety nawet z bristolu wiec problemu nie bedzie. Kluczem absolutnym jest aby kołpaczek nic nie ważył wtedy problemów z wyważeniem etc nie będzie. Pzdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Kołpaczek nic nie waży dopóki nie zacznie się kręcić. Miałem taki na PZL 50. Po kilku lotach zrezygnowałem. Duże wibracje i problemy z wyważeniem. Ale próbuj. Innym się to udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Film z lotów: https://www.youtube.com/watch?v=UnUyujZki2U Oczywiście na 6 lądowań 5 było pięknych, musiało się nagrać to jedno kiepskie. Jakbym nie był już łysy to bym przez ten autofocus osiwiał, googlowalem, podobno nie da się moim telefonie go zablokować. Lot zaczyna się około 1:55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi