Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko, miałem na myśli wagę sprzętu jaki stosujesz. Widać na zdjęciach jasno ze model sam kowadlem nie jest;)

Jak masz 30 g silnik i taką baterie to sama elektryka wazyc moze kolo 100g albo lepiej tak na moje oko.

Bedę dalej oglądał.

Pozdr.

M

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lata :) w dodatku bez najmniejszego ruchu trymerami.

Wszystkie szczegóły, że tak powiem, kosmetyczne nie są jeszcze dokończone, ale już wiem że projekt zakończył się sukcesem.

Opublikowano

No i gotowe. Nie jestem zadowolony z jakości poszycia (wyszedłem z wprawy, następny model jest pod tym względem dużo lepszy) ani malowania (tego się akurat spodziewałem), ale w locie prezentuje się znośnie.
Waga do lotu: 272g, czyli dobrze poniżej założeń.
Podarowałem sobie kołpak bo nie udało mi się znaleźć takiej kombinacji silnika, śmigła, piasty i kołpaka żeby wszystkie elementy do siebie pasowały.

post-6719-0-88775900-1553957553.jpg

post-6719-0-30178700-1553957573.jpg

post-6719-0-15602200-1553957590.jpg

Opublikowano

Mnie się podoba! :) kolorki fajne i widać go będzie. Kołpaczek łatwo z pianki wytoczyć, nic nie waży i zrobić można dokładnie taki jaki potrzeba, ale to detalik.

Film z lotu chetnie zobaczę.

Pzdr.

M

Opublikowano

Przykleiłbym sam kołpaczek do łopat na 2 malutkie kropelki uhu por. Mozna tez dodać kołnierz za prop saverem (tj od strony silnika ) i ten kolnierz przykleić do kołpaka tak aby dociskał lopatki (tylko wtedy jak prop saver "zadziala" to kołnierz się zerwie, ale moze być wyciety nawet z bristolu wiec problemu nie bedzie. Kluczem absolutnym jest aby kołpaczek nic nie ważył wtedy problemów z wyważeniem etc nie będzie.

Pzdr.

M

post-21287-0-80499400-1554058734_thumb.jpg

post-21287-0-59402300-1554058776_thumb.jpg

Opublikowano

Kołpaczek nic nie waży dopóki nie zacznie się kręcić. Miałem taki na PZL 50. Po kilku lotach zrezygnowałem. Duże wibracje i problemy z wyważeniem. Ale próbuj. Innym się to udało.

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.