Karol93 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Problem w tym, że takiej opcji u mnie chyba nie ma . Moją własną instrukcje posiałem a z tego co czytam na necie - takiej opcji brak. Programmability; BEC on/off MCU Cell Count Braking Selection: Soft/Hard Timing To tyle Czyżby uszkodzony ? Musze napewno zwiększyć wychylenia na ogonie bo żyletki nie zrobie na tym co mam teraz (po 50%) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Podaj konkretnie jaki masz . Jezeli tej opcji jednak nie posiada - to moze zainstaluj sobie alarm napiecia tak jak Diem (od Remzibiego ). Bylo w watku o SU 26 z Cyberfly - autorstwa Diem'a . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 A dawno juz tym malym pieroństwem nie latalem Kierunek mam na maxa ustawiony. Lotki na 70%, wysokosc 100% ale model strasznie czuly - zmienilem aparature i nie mam stalych ustawien, epa duzo pomagala. Pętle powinien krecic prawie w miejscu. Na plecach niestety trzeba zaciagac sw - jakos mi to nigdy nie przeszkadzalo bo to bym moj model do nauki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Lotki na 70%, wysokosc 100% Ale czego? To sa wartosci procentow w aparaturze? Podawajcie wychylenia albo w stopniach (najlepiej), albo w mm wg danego miejsca na stateczniku, bo tak naprawde nie pomozecie nikomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Oj wybacz, ustawiane mialem wszystko na oko wiec duzo nie pomoge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Ja nie mam komu wybaczac. Nie o to chodzi. Tak w zasadzie to ustawienia w aparaturze niezaleznie od wychylen sterow powinny byc zawsze na maxa- 125% w przypadku hiteca, 140% w przypadku Futaby itd. (chyba ze stosujemy serwa producenta ktory nie zaleca wiecej niz dana wartosc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Dodaj tylko ze lepsza rozdzielosc i wieksza dokladnosc, ja raczej stosuje 100%. Na lotkach w tym modelu przez usytuowanie serwa musialem zmniejszyc niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=8628 - taki regulator . Może trzeba wylatać jeden pakiet na full gazie, zmierzyć czas i pozniej trzymać sie go ? Nie chce wydawać znowu moich jakże okrojonych funduszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Może nie do końca w temacie regulacji SU26 ale jego bardzo udana modyfikacja świadcząca o jego uniwersalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Jeszcze jedno pytanie - czy brak dwóch ostatnich segmentów w antenie, może zaszkodzić radiu ? Jeśli tylko troche zmniejszy sie zasieg, to sobie podaruje kupno nowej - bo 120zł to lekka przesada, a używanej chyba nikt nie ma, bo już z 3x sie zgłaszałem z chęcią kupna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepek Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Nie powinno się uszkodzić - na e-sky używałem urwaną do połowy antenę jedyne co zauważyłem to mniejszy zasięg (na 300 - 400 metrach często i mocno szarpało). Z obawy o żywotność końcówki mocy zamontowałem antenę ze starego radia i działa ok. Wracając do tematu - właśnie zamówiłem ten model - drodzy użytkownicy czy są jakieś mankamenty na które trzeba szczególnie mieć na uwadze w trakcie składania / oblotu. A także czy ten model jest ciężki do opanowania na b.prostej aparaturze 4 kanałowej e-sky?? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 w sumie wystarcza . Jedynie wychylenia będziesz musiał zmniejszyć w drodze serwo-ster, a nie w radiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Wie ktoś może co z tym reglem zrobić ? Jakoś nie chciałbym nic kupować, a i czasu sie nie mam jak trzymać . Nie mam policzonego, a nie chcialbym ryzykować kolejnego lotu który może sie źle skonczyc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 - tutaj możecie zobaczyc jak wyglądają loty tym modelem niedoswiadczonego pilota . Mój nalot to moze 1-1,5h . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 nic nie widać na filmie czy brak dwóch ostatnich segmentów w antenie, może zaszkodzić radiu ? Jeśli tylko troche zmniejszy sie zasieg, to sobie podaruje kupno nowej - bo 120zł to lekka przesada, a używanej chyba nikt nie ma, bo już z 3x sie zgłaszałem z chęcią kupna wykręć ją z nadajnika zmierz jej długość i poszukaj na allegro EDIT no tak flash 10 i już widzę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 już i tak dosyć blisko siebie latałem - nie chcialem bliżej, bo wprawy nie mam, a było przy mnie dwóch kumpli i brat i nie chcialem im krzywdy zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 nie chodzi mi o to co na filmie jest, bo ja wcale filmu nie widzę tylko ciemność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 hmmm - wszyscy widzą... brak jakiegoś flash playera, czy cuś ? Może spróbuj w innej przeglądarce. Ja na Mozilli działam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepek Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Dzięki za film - nieźle wyszedł (moje produkcje często wychodziły gorzej) Mam nadzieję że sobie poradzę z tym cackiem - wylatałem z 20 godzin na NEMO, godzinkę na RWD-5 i naprawdę sporo na symulatorze Real Flight u doświadczonego kolegi. Zobaczymy - na razie czekam na paczkę z Su-26 i silniczkiem RAY oraz serwami. Czy w zestawie z modelem są tylko pręciki węglowe na skrzydła czy też na kadłub? Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Tak, na kadłub tez jest pręcik. Ale lepiej zrobić jak polecił Diem - warto kupić jeden płaskowniczek jakiś mniejszy. Wtedy zostaje Ci jeden pręt węgla w zapasie - na wzmocnienia w razie awarii . hehehehe Widze że nie mamy specjalnie o czym rozmawiać . NA PEWNO sobie poradzisz, skoro już 20h masz wylatane ! . Ja nie wiem czy do konca roku tyle wylatam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.