robertus Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Też mam takie wycięcie dolne. W sam raz na haczyk do powieszenia na ścianie Serwo mam w tym górnym okienku, co widac na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Skrzydła gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 No i gotowy. Pozostało jeszcze dokładne wyważenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Fly Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Czy wykorzystywał ktoś w jakimś celu wycięcie zaznaczone na zdjęciu? Zastanawiam się jakie mogło być jego przeznaczenie. Dowiedzialem sie dzis w CYBER FLY, ze w trakcie projektowania bylo to miejsce na np: listewke jesli samolot mial miec montowane podwozie. Dzis zaczalem skladac swojego SU To pierwszy model ktory skladam w zyciu, ale na razie obywa sie bez wpadek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Pochwal się i zamieść jakieś zdjęcia. Ja ciągle czekam na dobrą pogodę z oblotem. Już myślałem że to niedługo nastąpi a tu znowu śnieg pada. No ale w końcu mamy luty to czego się spodziewać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Fly Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Mam przerwę w pracach do wtorku. Chyba strasznie dużo mi cyjaka wyszło. Na wklejenie dzwigarów w poziomym stateczniku po obu stronach, wklejenie łączenia steru wysokości, wklejenie dzwigaru po jednej stronie skrzydeł + oczywiście skleiłem z skrzydła i stateczniki ze sobą wyszło mi 20g rzadkiego CA. To dużo czy mało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Jakoś nigdy nie zwracałem uwagi na to jaka ilość kleju idzie na model, daję tyle ile trzeba Jednak z tego co mi się wydaje to aż tyle to chyba mi nie wyszło na te prace które opisałeś, ale ja używam zawsze średniego kleju i może to ma znaczenie. Nigdy nie próbowałem rzadkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 No i stało się. Trochę wolnego czasu i sprzyjająca pogoda zaowocowały oblotem modelu. Muszę przyznać że model jest naprawdę fajny, a jego dużą zaletą jest to że jest z EPP bo gdyby to był model konstrukcyjny to teraz bym go naprawiał Naprawdę mocny model! Poniżej jedyne ostre zdjęcie w czasie lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.