robertus Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Też mam takie wycięcie dolne. W sam raz na haczyk do powieszenia na ścianie Serwo mam w tym górnym okienku, co widac na zdjęciach.
Maciek295 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 No i gotowy. Pozostało jeszcze dokładne wyważenie.
Crazy_Fly Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Czy wykorzystywał ktoś w jakimś celu wycięcie zaznaczone na zdjęciu? Zastanawiam się jakie mogło być jego przeznaczenie. Dowiedzialem sie dzis w CYBER FLY, ze w trakcie projektowania bylo to miejsce na np: listewke jesli samolot mial miec montowane podwozie. Dzis zaczalem skladac swojego SU To pierwszy model ktory skladam w zyciu, ale na razie obywa sie bez wpadek ...
Maciek295 Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Pochwal się i zamieść jakieś zdjęcia. Ja ciągle czekam na dobrą pogodę z oblotem. Już myślałem że to niedługo nastąpi a tu znowu śnieg pada. No ale w końcu mamy luty to czego się spodziewać
Crazy_Fly Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Mam przerwę w pracach do wtorku. Chyba strasznie dużo mi cyjaka wyszło. Na wklejenie dzwigarów w poziomym stateczniku po obu stronach, wklejenie łączenia steru wysokości, wklejenie dzwigaru po jednej stronie skrzydeł + oczywiście skleiłem z skrzydła i stateczniki ze sobą wyszło mi 20g rzadkiego CA. To dużo czy mało ?
Maciek295 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Jakoś nigdy nie zwracałem uwagi na to jaka ilość kleju idzie na model, daję tyle ile trzeba Jednak z tego co mi się wydaje to aż tyle to chyba mi nie wyszło na te prace które opisałeś, ale ja używam zawsze średniego kleju i może to ma znaczenie. Nigdy nie próbowałem rzadkiego.
Maciek295 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 No i stało się. Trochę wolnego czasu i sprzyjająca pogoda zaowocowały oblotem modelu. Muszę przyznać że model jest naprawdę fajny, a jego dużą zaletą jest to że jest z EPP bo gdyby to był model konstrukcyjny to teraz bym go naprawiał Naprawdę mocny model! Poniżej jedyne ostre zdjęcie w czasie lotu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.