pjk11 Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Witam Uzywam czasem mojej ładowarki na polu, zasilam ja wtedy z akumulatora samochodowego 12V 44Ah. Podczas podlaczania krokodylkow z ladowarki do akumulatora pojawia sie iskrzenie. Czy moze to zaszkodzic ładowarce? I jak mozna tego uniknąc? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 To jest normalne.Ładowarka jest odbiornikiem prądu wiec jak podłączasz to iskrzy.Im większy pobór prądu przez odbiornik tym większe iskrzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 To jest normalne.Ładowarka jest odbiornikiem prądu wiec jak podłączasz to iskrzy.Im większy pobór prądu przez odbiornik tym większe iskrzenie. Czyli ładowarka nie powinna ulec uszkodzeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Nie,wszystkie odbiorniki iskrzą,jedne więcej inne mniej.Jak napisałem wyżej,wszystko zależy od poboru prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Mi iskrzy od lat i nic się jeszcze nie zepsuło. Ale staram się podłączyć w jednym ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi