mankoot Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Mustang napolskimniebie.pl + FPV Troche sie migałem, ale po tym , jak obserwator w goglach nie zgłaszał problemów z wizją pokusiłem się o lot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 A co się stało pod koniec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 A pod koniec, to było tak: w środku esc turnigy 20A - na 3s jakoś wariował, silnik pikał jakoś dziwnie, serwa same sie ruszały, itp. Podmiana odbiornika, dalej to samo. Podpiąłem 2s - działało ok, zrobiłem ze 20 kółek nad ranczem, starty lądowania - wszystko w porządku . No a jak założyłem gogle, to stało sie to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Chyba jednak będziesz musiał założyć jakiś lepszy zestaw FPV. Te micro miniusie kamerki jakością nie grzeszą. W miarę normalny zestaw FPV daje taki obraz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapral Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Przemek. Co proponujesz aby zestaw FPV był w miarę normalny. Jaką wybrać kamerę, by dała przyzwoity obraz no i jakieś gogle a po drodze nadajnik i odbiornik. Z tego co czytałem, polecane gogle to Eachine 800d. Sam przymierzałem gogle SkyRc Immersion GO HD, obraz dają rewelacyjny ale mam jakąś wadę wzroku i obraz dla mnie po ich założeniu był nieostry. P.S. Na mistrzostwach świata w Chinach to byłeś Ty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Przemek. Co proponujesz aby zestaw FPV był w miarę normalny. Jaką wybrać kamerę, by dała przyzwoity obraz no i jakieś gogle a po drodze nadajnik i odbiornik. Z tego co czytałem, polecane gogle to Eachine 800d. Sam przymierzałem gogle SkyRc Immersion GO HD, obraz dają rewelacyjny ale mam jakąś wadę wzroku i obraz dla mnie po ich założeniu był nieostry. P.S. Na mistrzostwach świata w Chinach to byłeś Ty? Pytania o zestaw FPV jak kazde inne Pisałem o tym na forum wiele wiele razy: http://pfmrc.eu/index.php/topic/70218-partom-fpv-partom-fpv-12g-13g-8ch-800mw/?fromsearch=1 Absolutne minimum to Eachine 1000TVL (taka jak moim filmie). Ale lepiej jakiegoś Runcama albo Foxeera - ewentualnie Caddx. Teraz dostępne są wersje micro i naprawdę maja super osiągi. Ale cena x3 w stosunku do tych super tanich kombosów. Nadajnik FPV - budżetowo Eachine albo AKK. Legalnie coś co ma 25mW. Do trochę dalszego lotu 200mW minimum. Dobrej firmy to już TBS lub prawie niezniszczalne Immersiony. Do dalekiego latania > 1km to już inna para kaloszy. Gogle: Jeżeli masz wadę wzroku to niestety pozostają tylko gogle z wysokiej polki (~1000zl) gdzie możesz włożyć sobie wkładki korekcyjne. Albo gogle pudełkowe: IMHO najlepszy Quanum Pro2. Niestety kompaktowe goggle pudełkowe (EV800d, VRD2) maja problem z niewystarczającym zakresem ruchu soczewek. Albo są za wąskie aby móc latać np w okularach - a do Quanuma akurat wchodzą okulary. Dobrze jest mieć gogle z odbiornikiem diversity. TAK - na MŚ w Chinach byłem razem z naszą drużyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapral Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Dzięki za informację. Gratuluję udziału w MŚ. Może kiedyś tego typu wyścigi staną się dyscypliną olimpijską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi