instruktor Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ponieważ pogoda dopisywała ostatnie dwa dni spędziłem na lotnisku. Przy jednym z lądowań Microna uszkodziłem pakiet 3S.Zapomniałem go przymocowac i przesunął się do przodu w efekcie dziury w dwóch celach.Taki pakiet już nie nadaje się do użycia więc postanowiłem sprawdzić jak to jest z jego "wybuchowością" pakiet potraktowałem kilkakrotnie łopat (fotka) i tylko poleciał z niego biały dymek ale naprawdę odrobina .Muszę podkreślić że pakiet był tylko w połowie rozładowany.Sprawdziłem jego temperaturę ,lekko podniesiona ale nie gorący. A tak pakiecik wyglądał po zakończeniu "experymentu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 SADYSTA !!!!! To tak jakbyś kulawego psa łopatą potraktował A ja się pytam " gdzie w tym momencie byli rodzice tego pakieta, no gdzie ???" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 A ja się pytam " gdzie w tym momencie byli rodzice tego pakieta, no gdzie ???" aby tradycji stało się zadość: To jest FOTOMONTAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Podobny test zrobilismy dziurawiac uszkodzone pakiety "ostrym narzedziem". Pakiety Zippy nawet po perforacji nie palily sie, dymu bylo duzo ale bez zywego plomienia. Natomiast pakiet FlightPower zajal sie blyskawicznie.. Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 W imię nałuki Tomku ! w imię nałuki!!!! Tyle się pisało o wybuchowych pakietach że "experymentowałem na już uszkodzonym pakiecie.Zresztą lepiej było nie brać już go do modelarni bo nie wiadomo co mogli by znim zrobic młodzi experymentatorzy. Marcin żaden fotomontaż !!!! łopatę mam na "wyposażeniu startowym" ponieważ wychodzą sobie "dzicy " z lasu i po nich tak wyglada "mój pas" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 He!He! Ja złmanego Kokama ,w pełni naładowany,zwarłem to się tylko izolacja kabli sfajczyla ,potem dziabnąłem śrubokrętem ,potem go cegłą i cholera nie chciała się zapalić .Może to przypadek,ale zderzyło mi się rozładować Kokama do 1V na celę naładować powtórnie i miał pelna pojemność . Nie mówcie że to głupota, bo wiem o tym ,ale chciałem sprawdzic jak to jest z ta legendarną trwałością Kokamów, bo nie bardzo w nią wierzyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Przecialem nozem do tapet pakiet, przez swoje gapiostwo, nawet zadymic nie chcial, zasmierdzialo acetonem i juz. Lezal potem z tydzien na dworze, na betonie... I tez nic. Zawiedziony baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Muszę kiedyś podłączyć jakiegoś małego lipola do Pulsara i podładować go prądem 8A. Ale cosik mi się zdaje, że prędzej ogień z ładowarki poleci niż z akumulatora :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 U mnie młody podłaczył kiedyś przez nieuwagę lipole na program NiCd i ładowały sie pradem 5 A .Jak zauważyłem to były sobie "świnki trzy"tłusciutkie jak baloniki i dosć dziwnie śmierdziało.Leżały tydzień w garnku ia potem zostały zakopane dosc głęboko bez "experymentów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Bo lipolami jest jak z zachodzeniem w ciążę - jak nie chcesz, to wystarczy chwila nieuwagi, a jak ci zależy to nic z tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Paweł -idealne zdanie na podsumowanie tematu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 to i ja dodam cos od siebie. Pakiet Dualsky 3700 . po 2 minutach lotu samolot zaliczył porządnego kreta a pakiet zgiął się w pół. Wyprostowalem go, włożyłem do metalowego garnka i obserwowałem przez ok 2 miesiące. I nic. nie przytył ani milimetra. wolalem jednak więcej z niego nie korzystać, więc wpadłem na pomysł, że nakręcę film jak się będzie palił. :crazy: przebiłem go młotkiem, waliłem z całej siły. Nie było ognia, ani dymu. Jedynie zrobił sie delikatnie ciepły. może 30-35st. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 to i ja dodam cos od siebie. Pakiet Dualsky 3700 . po 2 minutach lotu samolot zaliczył porządnego kreta a pakiet zgiął się w pół. Wyprostowalem go, włożyłem do metalowego garnka i obserwowałem przez ok 2 miesiące. I nic. nie przytył ani milimetra. wolalem jednak więcej z niego nie korzystać, więc wpadłem na pomysł, że nakręcę film jak się będzie palił. :crazy: przebiłem go młotkiem, waliłem z całej siły. Nie było ognia, ani dymu. Jedynie zrobił sie delikatnie ciepły. może 30-35st. :shock: a mogleś wspomóc innych i to jeszcze z twojego miasta czyli mnie no prawie tego samego miasta) a swoją droga tez jak przebilem swoj pakiet 5s podczas lotu to potem chcialem sprawdzic jak to się pali i jednoczesnie miec z tym spokoj ( zeby domu nie zfajczyło) to przebilem to śróbokrętem i jedna cela zrobila się ciepła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.