Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm ...  z pozoru wygląda to na ,,pstrykanko,, a tak do końca nie jest. Może kiedyś ...

Boguś tylko kompletny laik mógłby powiedzieć że to ot taki pstrykanko. Nic bardziej mylnego. Do takich zdjęć jak robisz trzeba mieć talent i bardzo duże doświadczenie. 

Może kiedyś jak będą gdzieś bliżej. :)

Opublikowano

Zdjęcia pierwsza klasa. Okazuje się, że nie wystarczy mieć iphona lub inna galaktykę by robić zdjęcia które można z przyjemnością oglądać ;-)

Opublikowano

Boguś good job !!!

Dobra robota kamerzysta i pilot ;) Fajnie latasz tym sprzętem. Przewrotki prawie jak w realu, bardzo fajnie się to ogląda. Jedyne czego brakuje do perfekcji to lekkie zmiękczenie sterów, bo głównie z bliska nadal widać małe, gwałtowne korekty. Na jakim systemie latasz? Nie myślałeś o zwiększeniu expo? Byłby wtedy bardziej soft, symulując masę dużej maszyny.

Noooo i wiśnia na torcie to mała raca dymna. Kosztuje kilka złociszy, ale na pikniku byłby WooooW :)

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dobra robota kamerzysta i pilot ;) Fajnie latasz tym sprzętem. Przewrotki prawie jak w realu, bardzo fajnie się to ogląda. Jedyne czego brakuje do perfekcji to lekkie zmiękczenie sterów, bo głównie z bliska nadal widać małe, gwałtowne korekty. Na jakim systemie latasz? Nie myślałeś o zwiększeniu expo? Byłby wtedy bardziej soft, symulując masę dużej maszyny.

Noooo i wiśnia na torcie to mała raca dymna. Kosztuje kilka złociszy, ale na pikniku byłby WooooW :)

Dzięki za miłe słowa i uwagi. Staram się :)

Zwróć uwagę w jakich warunkach odbywał się pokaz. Wiatr taki, że pilot przede mną zrezygnował z pokazu. Korekty musiały być. Latam na ZYX-s2 i póki co nie chcę nic innego. Na motion.rc ten system polecają do makiet klasy 800. Expo mam i tak już spore. Ale cóż latam dopiero 10 lat. A tym śmigłowcem drugi sezon. Waga ponad 7,5 kg i duża powierzchnia sprawiają że czujesz się jakbyś leciał autobusem. Ten pokaz jeżeli chodzi o technikę wykonania sam uznałem za jeden ze słabszych. Dzięki za uwagi :) Swoją drogą szkoda że nie mam z kim latać w Polsce :( Może na Nowy Targ Kamil przyjedzie z Pragi że swoim Mi-24.

Jeżeli chodzi o flary to jest temat o którym sam myślę :)

Opublikowano

Ten pokaz jeżeli chodzi o technikę wykonania sam uznałem za jeden ze słabszych.

Ty wiesz, że priorytetem nr 1 jest ZAWSZE powrót maszyny do hangaru. Całej, w stanie jakim sam byś sobie tego życzył. Reszta nie ma znaczenia. Nooo może poza sytuacją, gdy Twój model zamierza wyrządzić komuś krzywdę. Wtedy nie ma zmiłuj.

Opublikowano

Ty wiesz, że priorytetem nr 1 jest ZAWSZE powrót maszyny do hangaru. Całej, w stanie jakim sam byś sobie tego życzył. Reszta nie ma znaczenia. Nooo może poza sytuacją, gdy Twój model zamierza wyrządzić komuś krzywdę. Wtedy nie ma zmiłuj.

Prawda !!! :)

Opublikowano

Ja ze swojej strony dziękuję Markowi za to, że co roku organizuje dla nas piknik modelarski Żar. Jest co wspominać i jest na co czekać w przyszłym sezonie :) Dziękuję też kolegom modelarzom, którzy wiernie co roku przyjeżdżają na piknik.

Pilot śmiglaka.

Opublikowano

Krzysiek, loty były wspaniałe (jak oryginałem).

Na pewno bardzo ciężko lata się makietą, jeszcze z taką wagą. Bezwładność robi swoje. Hmmm ... już nieraz się zastanawiałem, przecież to proste przeloty. Ale ile uwagi trzeba w nie włożyć. Waga (fizyka lotu) robi swoje.

Bardzo dziękuję za rozmowę i bardzo cieszę się, że Cię mogłem poznać.

Dzięki za loty i poświęcony czas.

Rafał

Opublikowano

Krzysiek, loty były wspaniałe (jak oryginałem).

Na pewno bardzo ciężko lata się makietą, jeszcze z taką wagą. Bezwładność robi swoje. Hmmm ... już nieraz się zastanawiałem, przecież to proste przeloty. Ale ile uwagi trzeba w nie włożyć. Waga (fizyka lotu) robi swoje.

Bardzo dziękuję za rozmowę i bardzo cieszę się, że Cię mogłem poznać.

Dzięki za loty i poświęcony czas.

Rafał

Dzięki !!! Ja też się cieszę ze spotkania !!! Do zobaczenia zaś :)

Opublikowano

Dzięki wszystkim za obecność zamieszczajcie fotki, filmy będzie co wspominać.

Za  rok już mam  zadeklarowanych pomocników z Gwarka więc będzie łatwiej.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za foty,  będzie co wspominać na zimę :-)    a Fokeer E   przepołowiony na pół   dwa tygodnie później w Bobrownikach latał już cały hehe

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajna impreza, piękne fotki i filmy !  :)

Gratulacje dla organizatorów, uczestników i reporterów - trzeba się koniecznie wybrać osobiście w przyszłym roku !

Pozdrowienia dla Wszystkich !

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.