Chuck Yeager Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 15 litrów to by oznaczało ok 10-12 godzin pracy bo ten silnik jest wyjątkowo oszczędny i tak pali średnio ponad litr na godzinę Czy to się zgadza z Twoim czasem pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 No może bliżej 7-8 godz. Pierwsze 5 ltr łyknął jak Smok Wawelski . Pracował przy w pełni otwartej przepustnicy z odkręconą na maxa iglicą poniżej 4000 tys. obr. Obecnie ustawiony na małym przelaniu. Kręci śmigłem Fiala 24x8 , 6600 obr. Ciąg stat. 12.8 KG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 To parametry mniej więcej tak jak u mnie pod względem obrotów. Ja go już bardziej skręcał nie będę, niech tak chodzi co by się nie przegrzewał. Duże masz trochę to śmigło. Ja mam chyba 23x8 takie jak max podaje Saito. P.S. Po takiej ilości paliwa jak podajesz i 7-8 godzinach pracy już raczej jest dotarty. Latasz na Motulu 800 czy inny olej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 No nie wiem, nadal górny cylinder znacznie mocniej się grzeje. Tak, Motul 800. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Zmniejsz śmigło do 23x8 to powinno pomóc. Może jest delikatnie za bardzo przeciążony. Ciąg na XOAR 23x8 mam 12 kg więc dużo nie stracisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 "Hieniek" bardzo fajnie lata i dobrze w powietrzu wygląda . Lądowanie nie było spektakularne, tuż nad pasem podwiało jedno jedno skrzydło i musiałem walczyć by odzyskać stabilność. https://www.youtube.com/watch?v=J6deq3yQRxw&list=PLkOUkex3CMWghEln2CfvyhwY_ttBDM2rE&index=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Co zgubiłeś w czasie lotu? Klapy czy osłony podwozia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Chodzi Ci o ten drugi film? Niezgadniesz! Obydwa stery wysokości odmaszerowały . Tak to wygląda jak się nie poprawi chińczyków. We wszystkich modelach montowałem swoje zawiasy, a tu poszedłem na skróty no i się zemściło. Całe szczęście że model świetnie wyważony i dodając gazu ma tendencję do wznoszenia się. Zdołałem zawrócić robiąc łuk o promieniu kilkuset metrów i wylądować - tzn. wykonać kontrolowaną katastrofę w wysokiej trawie. Było trochę małych uszkodzeń, ale poradziłem sobie z nimi w ciągu 3 dni i model był gotowy na piknik w Kielcach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 No to szacun za uratowanie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi