Michal3013 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Witajcie, mam problem chce skopiować kabinę z plexi, tak by dało się wytłoczyć drugi egzemplarz. Czy ktoś kiedyś próbował czymś zalać kabinę? Jeśli tak to czym? ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Gips Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Ok, tylko czy nie pęknie przy tloczeniu? Poza tym czy powierzchnia będzie zachowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Ja bym ją odcisnął w piasku, zalał odcisk gipsem. A potem obrobił to kopytko na błysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Robert, ale w tym wypadku będziesz miał kopyto większe o grubość materiału z jakiego jest wykonana kabina. Poza tym mnóstwo zabawy z wyprowadzeniem powierzchni. Gips stomatologiczny jest bardzo dobry na takie kopyto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Ok, dzięki. Będę próbował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Jeden z ostatnich wątków z forum: http://pfmrc.eu/index.php/topic/77951-budowa-formy-do-laminatowania-prosz%C4%99-o-pomoc/?hl=gips&do=findComment&comment=730819 A jak przejrzysz sobie prace Kesto czy Lucjana przy kopytach to ogarniesz technologię: http://pfmrc.eu/index.php/topic/24077-rwd-22-polski-wodnosamolot/ http://pfmrc.eu/index.php/topic/68494-pzl-46-sum-nast%C4%99pca-karasia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Jak zrobić formę to ja wiem. Mi chodziło o odlanie,, kopyta,, z gotowej kabiny z plexi. Tak by można było wytłoczyć kolejną... I tu bardzo fajny pomysł dał Mecenas. Za co bardzo dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Ja zrobiłem tak ze rozrabialem gips i miałem przygotowane kawałki depronu czy styropianu w miarę jak wlewalem do środka gips wpychałem w środek styropian żeby mniej gipsu było bo długo schnie. Kabinę też trzeba usztywnic a to juz robilem z depronu 6 mm. Wszystko zależy jaka jest ta kabina, potem butelka i obkurczanie. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 A jeśli chcesz wytłoczyć więcej "kabin" , (a w zasadzie to wiatrochron i owiewka ) to możesz użyć żywicy temperaturowej wymieszanej z cementem i pyłem aluminiowym. Jest to metoda sporo droższa, ale kopyto jest w zasadzie niezniszczalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi