Skocz do zawartości

Listwy profilowane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zlin Z-37 Cmelak  (którego makietę buduję, relacja na forum), ma płaty kryte blachą ze wzmacniającymi przetłoczeniami.

Potrzebuję pomysłu na wykonanie trójkątnych listew o wymiarach 1.5x1.5 mm. Próbowałem z kwadratowych litewek, ale efekt był mało zadawalający.

post-827-0-28070700-1553247524_thumb.jpg

W sklepie z materiałami do dioram znalazłem takie, ale cena powala.

Jakieś pomysły?

Opublikowano

Przemek, proszę, najpierw podawaj proste,jak to zrobić, a dopiero dla tych bogatszych.

Opublikowano

Przemku, nie zrozumieliśmy się.

Bardzo Ciebie cenię,zawsze piszesz na temat.

To na tym zdjęciu, z przecinaniem listewek, to już było, w wydaniu "drewnianym".

Chyba muszę się obudzić w nowym Świecie.

To co było ,nie wróci.

Opublikowano

Przemek, proszę, najpierw podawaj proste,jak to zrobić, a dopiero dla tych bogatszych.

Przestań kłuć w oczy tym tekstem, że drukarka 3D jest dla bogatych. Moja nie kosztowała więcej niż 300 złotych czyli mniej niż porządna wkrętarka.

Pora wyjść z tej jaskini i rozejrzeć się.

Co ktoś się odezwie o druku 3D to wiadomo, że marnod 2 się odezwie. Tą technologia jest i trzeba jej używać.

Wydrukuję to za darmo. Czyli taniej niż jeden wkręt z tego przyrządu. Ale z PLA.

Pewnie dzwonisz z droższego telefonu.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To pierwsze było drewniane. To drugie juz ciężej zrobić w drewnie. Ale do tego właśnie druk 3d. 1.5mm proszę bardzo. 3mm 5 minut później i masz nową "matrycę". 10mm nie ma problemu.

Opublikowano

Koledzy, nie ma znaczenia czy drewniane, drukowane.

Listwy z balsy się nie nadają, za delikatnie.

post-827-0-72599700-1553422409.jpg

Przerobiłem pokazaną szlifierkę (może trochę prymitywna, ale na listwach okrągłych zdała egzamin) na frez metalowy i próby są zadowalające. póżniej pokarzę efekty. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.