Marcin K. Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Na targach w poznaniu zakupiłem pakiet 3s 3E-Model 2200mAh. Pakiet był 5 razy ładowany(używałem go tylko w Toto) i przez ostatni czas nie był używany i leżał w szufladzie. Ostatnio zauważyłem ze pakiet przytył. Myślałem ze to tylko tak na chwile ale dziś jego stan jest bardzo groźny(moim zdaniem). Ładuję go Changer'em 4 , zasilanym przeróbką zasilacza z komputera. Jak dotąd nie miałem problemów( od kilku miesięcy katuje tej samej firmy pakiet 3s 1200 mAh) czy jest szansa by pakiet był zdolny do użytku? Zainfekowane są 2 cele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Z tego co wiem to juz sie mozesz go pozbyć. tez mam jeden pakiet taki spochniety nic juz z niego nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 gdzies tutaj na forum ktos dal opis jak zdjąć opuchlizne z pakietu czyli podgrzac go na słońcu ( co teraz bedzie bardzo trudne) i gwałtownie schłodzic w lodówce ale przed tren zbalansuj napięcia na celach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Mialem to samo, udalo sie uratowac. Podlacz do balancera i zbalansuj go. Podlacz do modelu i rozladuj do konca na malym gazie, tak na 1/4 max i tak ze 3 razy. opuchlizna zejdzie. Oczywiscie ladowanie i rozladowywanie w wannie.. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Nie mam dostępu do balancera... Na razie pakiet trzymam w zamkniętej metalowej puszce. Jest możliwość aby te 2 zarażone cele odłączyć(odlutować) i używać tylko tej jednej do jakiegoś mikromodelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiekpl Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam Ja takze mam podobny problem. Moje pakiety to ABF 2200 mA 20C. Jeden uzywalem do prob na hamowni silnikow zas drgie dwa do lotow. Pierwszy , moze uzylem 4-5 razy i sam z siebie spuchl. Pozostale dwa sa lekko wgniecone po kilku kraksach. Po lotach sa dosc rozjechane. Zastanawiam sie nad zakupem 1-2 pakietow nowych bo tych nie jestem juz pewien czy do czegos sie jeszcze naddadza. W klubie doradzono mi rozebrac je i z cel ktore sa dobre zrobic nowa , sprawna baterie. Nawiazujac do odpowiedzi Baxtera to mozesz mi dokladniej wyjasnic o co chodzi z ta wanna , mysle ze chodzi o odpowiednie chlodzenie badz umieszczenie w obudowie na wypadek wybuchu. Tak na koniec , poradzono mi rozladoeac baterie i nastepnie ladowac z balancerem i ze powinny jeszcze cos z siebie dac. Witam poprawiam , sa to pakiety 2200MAh 11.1 V 3S1P 20C Pozdrawiam Wosiekpl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam Moje pakiety to ABF 2200 mA 3C. Czy na pewno dobrze napisałeś? 3C czy 30C. jeśli 3C to pakiet nadaje się wyłącznie do zasilania nadajnika bo 6,6A to stanowczo za mało do zasilania silnika. (mam na myśli silnik, który podniesie tą baterie i samolot). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Nie mam dostępu do balancera... O zgrozo... Czes cakupic chocby E-sky za 35 zł. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.