robloz Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Poszukuję zdjęcia oznaczeń jakie znajdują się na stateczniku pionowym (w górnej części) Fly Baby w tej wersji. Niestety fotki które znalazłem nie pozwalają na dokładne odczytanie, Może ktoś będzie mógł pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Pszczolka po lewej ( na drugiej fotce po prawej ) , to jest symbol szwedzkiej popoludniowki EXPRESSEN https://itunes.apple.com/se/app/expressen-tidning/id403580179?mt=8 Wlascicielem ( i moze budowniczym ?) tego samolotu jest (byl ? ) Jan Ericksson . Tutaj masz wykaz wlascicieli cywilnych rejestracji : http://www.eaa.se/index.php/component/content/article/35-medlemmar/flygplan/146-flygande-x. Jak bardzo chcesz , moge poogrzebac dalej , albo do niego zadzwonic ( jak znajde kontakt , no i jak jeszcze zyje ) i opowie co to jest obok pszczolki ...... Tutaj mam jego adres i telefony , czyli chyba jeszcze zyje : Jan Eriksson Offerbo 222740 46 Östervåla Telefonnummer 076-019 63 05 (Mobil) 070-369 60 04 (Mobil) 0292-109 72 (Fastmobil) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 14 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Super, właśnie o to chodziło. Domyślałem się że to coś w rodzaju pszczoły . Gdyby udało się rozpoznać ten drugi symbol ( przypomina jakby globus) to miałbym komplet oznaczeń, a to wiadomo, dodatkowe punkty. Znalazłem też dane właściciela, ale ja się raczej nie dogadam. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romigraf Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Cześć, A to drugie, okrągłe to stare (chyba do lat 90-tych) logo EAA (Experimental Aircraft Association). Takie widniało na mojej legitymacji członkowskiej w tamtych latach. Załączam PDF-a w przyzwoitej rozdzielczości. Powodzenia, Roman EAA logo.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 14 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Super, dzięki za pomoc. Mam komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Cześć Jeden znaczek dostałeś to masz i drugi . Jarek(jarek996) podesłał mi znaczek w lepszej jakości to i go narysowałem . Może się przyda innym. Podoba mi się malowanie Twojego samolociku. fly baby se-cin.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Wielkie dzięki. Właśnie kombinowałem jak wyretuszować poprzedni znaczek, a tu mam gotowe, super. To już drugie "malowanie" tego modelu. Poprzedni wyglądał tak Po małym krecie został naprawiony w obecnym malowaniu. Obie wersje kryte folią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi