jb Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Witam, Temat dotyczył będzie wręcz zapomnianego na scenie akrobacji RC samolotu CAP 232 . Kadłub laminatowy(foto) reszta drewno. Dane: rozpiętość - 2.2m, silnik - 30-50cc zobaczy się póżniej, AUW - poniżej 6000gr, Zapraszam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Smierdzi mi tu CAPem Tak na powaznie , to jaki to zestaw ? Czesto mysle o CAPie , bo bardzo mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 30 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Smierdzi mi tu CAPem Tak na powaznie , to jaki to zestaw ? Czesto mysle o CAPie , bo bardzo mi sie podoba Nie mam pojęcia jaki to zestaw. Kadłub leży u mnie od bardzo dawna więc pora na niego. Reszta jak skrzydła, usterzenie , kierunek itp. będzie improwizacją.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisj23 Opublikowano 31 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 No to do roboty.... ja mam taki kadłub na 3m - może też się zmobilizuję..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Witam, hot update... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Pomierzyłem trochę i .. kadłub jest wykonany jako odzwierciedlenie oryginału bez modyfikowania kluczowych proporcji może miejscami brakuje jednego/dwóch centymetrów ale ogólnie jest bardzo makietowo ?. Długość z kołpakiem 200cm co przy rozpiętości 220cm da nam scalę 30%. Czas na opracowanie konstrukcji , stateczniki/stery konstrukcyjne nad skrzydłem się zastanowię być może wjedzie styropian+balsa(na bogato...?). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniorc Opublikowano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Model 2,2m z silnikiem 50 cm bedzie bardzo trudno zrobić z masą poniżej 6kg. Mx2 o tej rozpiętości wychodzi powyżej 7 kg a ma lekką konstrukcję. Trzymam kciuki za jak najniższą masę i powodzenie projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 [*] [*] [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 No tak, 6 kg moim zdaniem nie osiągalne. 30 ccm to zdecydowanie za mało do tej rozpiętości. Chyba, że to ma latać jak makieta a nie akrobację. Modele 2,2 najlepiej latają gdy ważą 7 do 7,5 kg. Trzymam kciuki i obserwuję postępy prac. Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 25 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi